Cauliflower Alfredo sauce zpět

Ingredience:
květák1 ksmléko1 hrnekvoda1 hrnek
česnek4 stroužkymáslo1 lžícestrouhaný sýr (parmezán, eidam...)100 g
sůl špetkapepř špetkamuškátový oříšek špetka
těstoviny dle potřeby
květák 1 ks, mléko 1 hrnek, voda 1 hrnek, česnek 4 stroužky, máslo 1 lžíce, strouhaný sýr (parmezán, eidam...) 100 g, sůl špetka, pepř špetka, muškátový oříšek špetka, těstoviny dle potřeby

Příprava

Znáte omáčku Alfredo? Jestli jste ji někdy ochutnali, musíte vědět, že je vážně výborná! Ještě aby ne, když je v ní tolik másla a smetany a sýru. 

No ale můžu Vám s jistotou říct, že kdybyste jí jedli každý den, tak se to asi na vaší postavě projeví :D. Nedávno jsem ale objevila odlehčenou verzi s květákem a rozhodla se jí zkusit. A výsledek? Vynikající!

Nejprve nasekaný květák dejte do misky a dejte na 8 minut do mikrovlnky (já ho tam radši nechala vždycky jen 2 minuty, promíchala a dala vařit dál). Jestli mikrovlnku nemáte tak květák normálně uvařte v lehce osolené vodě.
Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte prolisovaný česnek.
Květák přendejte do mixéru (hluboké nádoby), přilijte mléko a vodu a rozmixujte (tyčovým mixérem) do hladka. Potom to vylijte na pánev, posolte, opepřete, přidejte trochu muškátového oříšku a nechte odpařit trochu vody (asi 10 minut)
Na závěr přidejte sýr a nechte ho roztavit za stálého míchání. Přidejte těstoviny a podávejte.

2014-03-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI