Čebureky - smažené masové kapsy zpět

Ingredience na těsto:
hladká mouka500 gvařící voda300 mlolej1 lžíce
sůl1/2 lžičkyvejce1 ks
Náplň:
vepřové maso500 gcibule1 kssůl1 špetka
pepř1 špetkamletá paprika1 špetkastudená voda100 ml
hladká mouka 500 g, vařící voda 300 ml, olej 1 lžíce, sůl 1/2 lžičky, vejce 1 ks, vepřové maso 500 g, cibule 1 ks, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, mletá paprika 1 špetka, studená voda 100 ml

Příprava

Čebureky jsou pirohy typické pro gruzínskou kuchyni. Najdete je ovšem i v jiných východních státech. Receptů je mnoho. Proto, když se naučíte těsto, můžete je plnit dle vaší fantazie. Možností jsou spousty. 

Do vařící vody dáme sůl a olej a přidáme 80 g mouky. Vše důkladně promícháme a pozor, abychom se neopařili!
Necháme vychladnout a poté přidáme vajíčko a ostatní mouku.
Dobře vypracujeme těsto a na hodinu uložíme do lednice. Po půlhodině těsto jednou propracujeme a znovu uložíme do lednice.

Zatím si připravíme náplň. Maso rozemeleme, přilijeme studenou vodu, sůl, pepř a nadrobno nasekanou cibuli.
Vše promícháme a necháme v ledničce čekat až bude odpočinuté těsto.

Odleželé těsto vyválíme na placku tenkou asi 4 mm a vykrájíme kolečka o průměru asi 10 - 12 cm.
Okraje potřeme vodou a na polovinu kolečka vložíme váleček z masa.
Přeložíme těsto a vidličkou okraje přimáčkneme.
Kapsy vkládáme do rozpáleného oleje a usmažíme do zlatohněda.

Čebureky chutnají skvěle teplé i studené.

2022-08-01 Hlavní chody

Poznámka

K Čeburekám se hodí, jakýkoli dip s čerstvými bylinkami.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI