Celozrnný bulgur s fenyklem, avokádem a granátovým jablkem zpět

Ingredience:
celozrnný bulgur300 gavokádo1 ksfenykl1 ks
granátové jablko1 ksšalotka3 ksrukola hrst
limetka1 ksmed1 lžíceolivový olej1 lžíce
přepuštěné máslo dle potřebybílý pepř špetkahimalájská sůl dle chuti
celozrnný bulgur 300 g, avokádo 1 ks, fenykl 1 ks, granátové jablko 1 ks, šalotka 3 ks, rukola hrst, limetka 1 ks, med 1 lžíce, olivový olej 1 lžíce, přepuštěné máslo dle potřeby, bílý pepř špetka, himalájská sůl dle chuti

Příprava

Konečně je tu slibovaný recept na bulgur a já jsem z něho naprosto unešená. Je to lehké jídlo, které si můžete dát klidně i studené. Kombinace fenyklu a avokáda je skvělá a granátové jablíčko dodá pokrmu na svěžesti. Tak vzhůru do vaření.

Bulgur si uvaříme podle návodu na obalu.
Mezitím si na přepuštěném másle osmahneme na drobné kostičky pokrájené šalotky a na tenké proužky fenykl. Tuto směs lehce osolíme a opepříme.
Až se nám uvaří bulgur, na pánvi si rozpustíme asi lžíci přepuštěného másla a zlehka na něm bulgur osmahneme tak, aby byl lehce křupavý. Bulgur necháme zchladnout.
V misce si smícháme olivový olej, šťávu z limetky a med. Zálivku lehce osolíme a opepříme a vhodíme do ní na kostičky pokrájené (oloupané a vypeckované) avokádo.
Granátové jablíčko rozkrojíme napůl a „vyboucháme“ z něj pecičky.
A teď už stačí jen smíchat bulgur s fenyklem, avokádem, granátovým jablíčkem a rukolou.

2015-10-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI