Chřest s cuketou v rajčatové salze zpět

Ingredience:
česnek2 stroužkybylinky + grilovací koření dle chutižlutá cuketa1 ks
chřest1 balenírajčata2 malé plechovkyvepřová plec200 g
sůl špetkapepř špetka
česnek 2 stroužky, bylinky + grilovací koření dle chuti, žlutá cuketa 1 ks, chřest 1 balení, rajčata 2 malé plechovky, vepřová plec 200 g, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Nejprve se chci omluvit za fotku. Většinou vařím cca kolem 21 hod. večer. Protože pracuji do 19h a jsem doma kolem 20h. V tu dobu už není tak dobré světlo, abych nafotila jídlo venku na denním světle. Tam vše vypadá o poznání lépe.

Toto jídlo jsem zvolila jako naprostou rychlovku, když jsem potřebovala péct sušenky a koláč na teambuilding a můj manžel chodil kolem mě a říkal: "Mám hlad!". 
Bylo mi jasné, že pečení sušenek  mi zabere hodně času, tak jsem nahlédla do lednice a vytáhla chřest, žlutou cuketu, rajčata a koření, které bylo v květnovém Brandnooz boxu a už to jelo.

Fantazie se spojila s chuťovými buňkami a představení v doprovodu orchestru v podání bublající omáčky, zvuku dopadajícího nože na prkénko při rozkrojení cukety a cibulky se rozjelo v plném proudu...

A výsledek? Naprosto dokonalá večeře zakončena slovy" Škoda, že nic nezbylo!". Takže až budete mít chuť na lehkou večeři, která Vám nezabere moc času, ale nadmíru uspokojí žaludek a chuťové pohárky, tak zvolte toto. Pozor! Ale musíte mít rádi chřest, cuketu a rajčata.

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Připravíme si suroviny. Z chřestu odkrojíme konce, cca 1 cm a vyhodíme. Zbylý chřest pokrájíme na kousky, viz. obrázek. Konečky si necháme zvlášť.

Pokrájíme si maso na tenké plátky, pánev si rozpálíme, pokapeme olivovým olejem a vložíme na ni maso. Posypeme kořením Grešík a restujeme.

Když je maso zatáhnuté, zalijeme ho rajčaty, přisypeme čerstvé bylinky dle chuti, vylisovaný česnek, sůl, pepř, vložíme chřest a necháme povařit. Cca 5 minut.

Mezitím si pokrájíme cuketu na půl kolečka.
Když je chřest měkký, přidáme cuketu a povaříme cca 3 minuty. Cuketa je hned, chřest nesmí zhnědnout. 

A je hotovo. Nakonec můžeme zakápnout olivovým olejem nebo posypat parmazánem, ale to je pro nedietáře.

2014-09-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI