Conchiglioni plněné variací sýrů s kapiovou omáčkou zpět

Ingredience:
conchiglioni (velké mušle)170 gcibule1/2 ksmenší mrkev1 ks
celer80 grajčata150 gčerstvá kapie320 g
provensálské bylinky1 lžíceolej2 lžícerůžová sůl dle chuti
cottage sýr200 gdomácí čerstvý sýr140 gnastrouhaná mozzarela130 g
nastrouhaný ementál100 gsekaný polníček30 gvejce1 ks
sůlžová sůl dle chutibílý pepř dle chutiuzená mletá paprika dle chuti
conchiglioni (velké mušle) 170 g, cibule 1/2 ks, menší mrkev 1 ks, celer 80 g, rajčata 150 g, čerstvá kapie 320 g, provensálské bylinky 1 lžíce, olej 2 lžíce, růžová sůl dle chuti, cottage sýr 200 g, domácí čerstvý sýr 140 g, nastrouhaná mozzarela 130 g, nastrouhaný ementál 100 g, sekaný polníček 30 g, vejce 1 ks, sůlžová sůl dle chuti, bílý pepř dle chuti, uzená mletá paprika dle chuti

Příprava

I když kvůli prckovi volím většinou drobné druhy těstovin, tyhle obří mušle jsem zkrátka musela mít. Úplně se nabízely k naplnění a zapečení v omáčce.

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu na skus. Množství volte podle velikosti zapékací misky. Mně to vyšlo na cca 20ks.
Zeleninu očistíme. Na oleji opečeme dozlatova posekanou cibuli, nastrouhanou mrkev a celer, poté přidáme na kousky pokrájenou kapii a rajčata. Okořeníme, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Omáčku rozmixujeme.
Na náplň smícháme sýry s polníčkem a vejcem, přidáme koření a směsí naplníme uvařené vychladlé těstoviny. 
Na dno pekáčku nalijeme omáčku a posadíme do ní naplněné mušle. Zapékáme při 180 stupních 20 minut.

2016-05-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI