Cuketová pizza zpět

Ingredience:
středně velká cuketa1 ksvejce1 kstvrdý sýr100 g
každý dle své chutě na ozdobu
středně velká cuketa 1 ks, vejce 1 ks, tvrdý sýr 100 g, každý dle své chutě na ozdobu

Příprava

Cuketa se stává stále více oblíbenou zeleninou na našem jídelníčku. Obsahuje 90% vody, vlákninu, mnoho vitamínů a stopových prvků a svým nízkokalorickým složením je ideální potravina na hubnutí. 

A jak tedy cuketu připravit?

Tato zelenina se dá připravit skoro na všechny způsoby, recepty z cukety proto můžete obměňovat dle libosti a nikdy se vám nepřejí…Tak proč nevyzkoušet třeba pizzu z cukety…je tu další recept, který vyhovuje zásadám SPLK.

Cuketu omyjeme, nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme 15 minut odstát. Pak ji pořádně vymačkáme od přebytečné vody, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a vejce. Promícháme a rozprostřeme na pečící papír potřený trochou olivového oleje. Zapečeme v troubě 15 minut na 180 stupňů, vyndáme, potřeme kečupem, bazalkovým pestem (prostě čímkoliv), posypeme oreganem, poklademe tím, co máme rádi (opět se fantazii meze nekladou) a necháme ještě 15 minut zapéct.

Dobrou chuť.

2014-06-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI