Cuketová sekaná s více druhy zeleniny zpět

Ingredience:
mladá cuketa600 gmrkev200 gceler150 g
tvrdý sýr200 guzenina300 gdětská krupička100 ml
strouhanka100 mlolej50 mlprášek do pečiva1 ks
vejce3 ksčesnek3 větší stroužkyvětší cibule1 ks
nakrájená zelená nať lahůdkové cibule2 hrstidrcený kmín2 lžičkysušená majoránka1 lžíce
sůl dle chutimletý pepř dle chutinakrájená čerstvý libeček2 lžíce
tuk na vymazání formykrupička nebo strouhanka na vysypání formy
mladá cuketa 600 g, mrkev 200 g, celer 150 g, tvrdý sýr 200 g, uzenina 300 g, dětská krupička 100 ml, strouhanka 100 ml, olej 50 ml, prášek do pečiva 1 ks, vejce 3 ks, česnek 3 větší stroužky, větší cibule 1 ks, nakrájená zelená nať lahůdkové cibule 2 hrsti, drcený kmín 2 lžičky, sušená majoránka 1 lžíce, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, nakrájená čerstvý libeček 2 lžíce, tuk na vymazání formy, krupička nebo strouhanka na vysypání formy

Příprava

Před dvěma lety mě zaujal recept na cuketovou sekanou s mrkví na stránkách iGurmet. Recept jsem si upravila, o pár surovin vylepšila a každé léto si na ni pochutnáváme. Věřím, že bude chutnat i vám.

Cuketu důkladně umyjeme, nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, mírně osolíme, promícháme a necháme 10 minut vypotit. Poté pořádně vymačkáme puštěnou tekutinu.

Očištěnou mrkev a celer nastrouháme společně se sýrem a uzeninou na hrubém a česnek na jemném slzičkovém struhadle. Promícháme s cuketou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli i všechny zbývající suroviny a opět důkladně promícháme.

Směs přemístíme do vymazané a vysypané zapékací nádoby a v předehřáté troubě na 175°C pečeme cca 40 - 50 minut do zlatavé barvy. Zapíchnutím špejle vyzkoušíme, je-li upečeno. Pokud se těsto na špejli nelepí, máme hotovo.

Můžeme podávat teplé i studené.

Doba pečení je orientační, záleží na typu trouby a také na výšce cuketového těsta. Pekla jsem v zapékací míse o rozměrech 27 x 18 x 5 cm.

Pokud použijeme mladou cuketu, není třeba ji loupat, ani odstraňovat vnitřek s jadérky.

Kdo nemůže, nebo nemá rád zeleninu, může nahradit podušenými hříbky na cibulce.

2017-08-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI