Dančí hřbet plěný sušenými švestkami se žampionovým cappuccinem a bramborovýmmi kroketami zpět

Ingredience:
dančí hřbet800 gsušené švestky150 gpolohrubá mouka150 g
voda150 mlsádlo80 gbrambory250 g
vejce2 kscibule2 kskrémové žampiony400 g
zeleninový vývar500 mlsmetana250 mlpepř dle chuti
sůl dle chutikmín dle chutirozmarýn dle chuti
petrželka dle chuti
dančí hřbet 800 g, sušené švestky 150 g, polohrubá mouka 150 g, voda 150 ml, sádlo 80 g, brambory 250 g, vejce 2 ks, cibule 2 ks, krémové žampiony 400 g, zeleninový vývar 500 ml, smetana 250 ml, pepř dle chuti, sůl dle chuti, kmín dle chuti, rozmarýn dle chuti, petrželka dle chuti

Příprava

Dnešní recept je tentokrát z dančího masa, ke kterému se skvěle hodí například sušené švestky.

Dančí hřbet očistíme, a tenkým nožíkem uděláme otvor, aby nám vznikl vlastně takový dutý váleček, který naplníme sušenými švestkami. Maso osolíme, opepříme a posypeme divokým kořením. Já mám nejradši rozmarýn, který se ke zvěřině dokonale hodí. Takto naložené maso dáme odpočinout do lednice.

Mezitím si připravíme těsto na domácí krokety. Pro 4 porce budeme potřebovat, 150g polohrubé mouky, 150ml vody, 80g sádla, sůl, 250g brambor a 2 vejce. V hrnci rozpustíme sádlo s vodou a přivedeme k varu, jakmile tekutina začne vřít, přisypeme za stálého míchání mouku a stáhneme plamen. Hotové těsto poznáme tak, že se přestane lepit na stěny hrnce. Necháme vychladit.
Uvaříme brambory ve slupce a také necháme vychladit. Vlažné brambory zbavíme sluky a nastrouháme. Když máme hotovo, vmícháme do těsta spolu s vejci. Dochutíme solí a nasekanou petrželkou. Vytvarujeme krokety, mohou být válečky, nebo kuličky a obalíme v trojobalu. Osmažíme dozlatova.

Dále si připravíme žampionové cappuccino, na které použijeme krémové žampiony. Žampiony umyjeme a nakrájíme na plátky. Rozpálíme rendlík a začneme restovat cibulku nakrájenou najemno. Jakmile cibulka chytne barvu, přidáme kmín, zamícháme a přisypeme žampiony. Vše dozlatova restujeme. Krásně zlatavou směs zalijeme vývarem a smetanou. Provaříme a tyčovým mixérem rozmixujeme tak, aby byla omáčka krásně jemná.

Teď e čas vyndat maso z lednice, orestovat na pánvi ze všech stran a nechat dojít v troubě rozehřáté na 180° asi 20 minut.

2016-04-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI