Domácí San Francisco burgery zpět

Ingredience:
mleté maso (hovězí + vepřové)500 gkrémžská hořčice1 lžičkasůl1 lžička
sušený česnek1/2 lžičkycibule nakrájená na jemno1/2 ksčerstvý drcený pepř špetka
nasekaná petrželka1/2 lžičky
Dále budete potřebovat:
bulky4 ksledový salát4 listydresing do burgerů4 lžíce
jemný kečup4 lžičkysýr čedar/eidam4 plátkyvelká rajčata pokrájená na tenké plátky2 ks
okurka12 tenkých plátkůvelká cibule1 ksmed1 lžička
slnina6 plátkůřepkový olej na smažení2 a více lžicšpejle s hroty4 ks
mleté maso (hovězí + vepřové) 500 g, krémžská hořčice 1 lžička, sůl 1 lžička, sušený česnek 1/2 lžičky, cibule nakrájená na jemno 1/2 ks, čerstvý drcený pepř špetka, nasekaná petrželka 1/2 lžičky, bulky 4 ks, ledový salát 4 listy, dresing do burgerů 4 lžíce, jemný kečup 4 lžičky, sýr čedar/eidam 4 plátky, velká rajčata pokrájená na tenké plátky 2 ks, okurka 12 tenkých plátků, velká cibule 1 ks, med 1 lžička, slnina 6 plátků, řepkový olej na smažení 2 a více lžic, špejle s hroty 4 ks

Příprava

Chcete poctivý burger snadno a rychle? Máte dvě možnosti: 

1. Zajděte do jedné z mnoha dobře hodnocených "burgráren"! Osobně Vám moc ráda doporučím hned dvě. Protože s přítelem hamburgery s oblibou zkoušíme nejen doma, ochutnala jsem už mnoho vzorků po celé ČR. Z vlastní zkušenosti Vám tedy doporučuji Burger Club v Lednici na Moravě. Jestli to máte blíže do jižních Čech, určitě zajděte v Českých Budějovicích do Pizza & Burger Big Poppa - nejlépe na Poppa burger se švestkovou omáčkou! Jestli tyto podniky znáte, určitě napište vlastní dojmy nebo přidejte tip na další!

2. Druhá možnost jak přijít k výbornému burgeru snadno a rychle je oslovit někoho, kdo ho za vás podle následujícího receptu připraví. Jinak to nepůjde. 

Tak jde se na to? Můj San Francisco se skládá z přísad, které máme na tomto jídle nejraději: kvalitní hovězí maso, zelenina a medová cibulka. Opečená slanina je už jen bonusovou třešničkou na dortu, když chci svého chlapa potěšit ještě o něco víc. Jaký český muž nemá rád slaninu? No vidíte.

Mleté maso smícháme s hořčicí, solí, sušeným česnekem, na jemno nakrájenou cibulí, pepřem a petrželkou. Hmotu rozdělíme na 4 části a vytvarujeme symetrické burgery, které uložíme do lednice.

Bulky koupené či upečené necháme vychladnout a následně překrojíme vejpůl. Obě poloviny krátce opečeme na suché rozehřáté teflonové pánvi.
Následně překrojíme plátky slaniny vejpůl a opečeme je dozlatova na vlastním sádle. Přeneseme na talířek s kuchyňskými utěrkami a zbavíme přebytečného tuku.

Cibuli pokrájíme na kolečka, posypeme špetkou soli a opečeme na lžičce oleje. Na zezlátlou cibulku přikápneme lžičku medu a připravenou cibulku uschováme stranou.

Ostrým nožem si nakrájíme na tenké plátky rajčata a okurku. Omyjeme listy ledového salátu a natrháme na ideální velikost do bulek.

Do pánve s hlubokým dnem nalijeme trochu oleje a necháme dobře rozehřát. Připravené maso vyjmeme z lednice a dvěma prsty utvoříme uprostřed každého burgeru malý důlek. Opékáme nejprve důlkem směrem dolů z každé strany minimálně 2-3 minuty podle preference. Já mám ráda dobře propečený burger, který se dělá z každé strany alespoň 5 minut. V poslední minutě maso poklademe plátkem sýra.

Spodní díl bulky potřeme dresingem, poklademe salátem, následně masem s plátkem sýra, okurkou, rajčaty, slaninou a medovou cibulkou. Přiklopíme vrchní polovinou bulky potřenou kečupem a propíchneme ostrou špejlí uprostřed.

Burgery servírujeme samostatně, s hranolkami nebo se zeleninou. A jak se takový pořádný mazel jí? JEDINĚ RUKAMA a s dobrou náladou! Užijte si ho.

2017-09-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI