Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem alá šodó

zpět
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem alá šodó
Ingredience:
hladká mouka500 golej100 mlžloutek2 ks
moučkový cukr100 gmléko250 mldroždí40 g
sůl špetkažloutek na pomašlování1 ks
Krém alá šodó:
mléko750 mlcukr dle chutivanilkový puding1 ks
rum dle chuti
hladká mouka 500 g, olej 100 ml, žloutek 2 ks, moučkový cukr 100 g, mléko 250 ml, droždí 40 g, sůl špetka, žloutek na pomašlování 1 ks, mléko 750 ml, cukr dle chuti, vanilkový puding 1 ks, rum dle chuti

Příprava

Už dlouho byla u nás doma poptávka po buchtičkách se šodó. Tak včera přišel ten správný čas a já se na ně vrhla, ale jelikož jsem neustále ve skluzu, tak jsem zvolila "pravítkovou metodu" - tedy buchtičky bez koulení. A tady je receptík pro vás, ale nečekejte pravé vinné šodó, m máme rádi takovou tu pudingovou klasiku s rumíkem.

Nejdříve si necháme vzejít z mléka, cukru a droždí kvásek. Kvásek včetně mléka přidáme k ostatním ingrediencím a v robotu nebo ručně v míse umícháme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Klasický postup na výrobu buchtiček je odkrajovat lžící kousky a koulet jednotlivé kuličky, které se skládají na vymaštěný plech. Druhá varianta je zcela jednoduchá a mnohem rychlejší. Z těsta si vyválíme "provázky", které klademe na vymaštěný plech a teprve na něm je rozkrájíme nožem na čtverečky. Vyskládané buchtičky pomašlujeme rozšlehaným žloutkem a dáme do trouby vyhřáté na 180°C, kde pečeme do zlatova. Z tohoto množství ingrediencí uděláte množství těsta na malý plech nebo na pekáč. Krém připravíme tak, že z uvedených ingrediencí uvaříme řidší puding, kterým buchtičky přelijeme.

2017-04-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI