Dušené curry btáty se zeleninou a špenátem zpět

Ingredience:
květák1/3 ksbatáty2 ksčervená cibule1 ks
jarní cibulka2 ksmrkev2 ksvelká rajčata3 ks
koriandr10 semínekkardamoncca 5 semínekčervená curry pasta1 lžíce
čerstvý špenát2 hrstikokosové mléko150 mlzeleninový vývar/voda500 ml
Ghí/kokosový olej1 lžíce
květák 1/3 ks, batáty 2 ks, červená cibule 1 ks, jarní cibulka 2 ks, mrkev 2 ks, velká rajčata 3 ks, koriandr 10 semínek, kardamon cca 5 semínek, červená curry pasta 1 lžíce, čerstvý špenát 2 hrsti, kokosové mléko 150 ml, zeleninový vývar/voda 500 ml, Ghí/kokosový olej 1 lžíce

Příprava

Miluju kouzlo jídel z jednoho hrnce. Člověk nemusí po vaření mýt celou kuchyň a hromady nádobí, a jejich příprava je navíc hrozně jednoduchá. Tenhle recept vznikl vlastně z potřeby "zužitkuj zbytky z lednice", a přesně taková jídla dopadají nakonec úplně nejlépe!! Curry pasta je ingredience, která v mojí kuchyni nesmí chybět...sahám po ní vždy, když mám chuť na něco exotického a přitom rychlého. Jídlu dodá ihned naprosto jiný rozměr a troufám si říct, že vám vždy zaručí uvaření skvělého jídla!!!  Navíc spojení s kokosovým mlékem je klasika, která mě snad nikdy neomrzí!!!

Nejprve si připravíme všechnu zeleninu, to nám zabere nejvíce práce, potom už je příprava hrozně rychlá a jednoduchá. Květák si rozebereme na menší růžičky, mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na měsíčky, batáty oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Rajčata stačí pokrájet na větší kusy, v jídle se stejně rozvaří. V poslední řadě je potřeba, nejlépe v hmoždíři, rozdrtit si semínka koření. 
Samotná příprava už vám zabere jen několik málo minut. V hrnci necháme rozehřát námi zvolený tuk a orestujeme na něm společně mrkev, červenou cibuli, bílou část jarní cibulky a květák. Během restování přidáme rozdrcená semínka koriandru a kardamonu a curry pastu. Podlijeme trochou vývaru a necháme pastu lehce zarestovat společně se zeleninou. Když se vývar vyvaří, přidáme do základu batáty a rajčata, zalijeme vývarem a necháme pod poklicí dusit tak dlouho, dokud není zelenina měkká. Zabere to cca 20 minut. Když jsou batáty i zelenina měkké, zjemníme kokosovým mlékem, vypneme plotnu a už jen lehce do jídla vmícháme čerstvý špenát a zelenou nať jarní cibulky pokrájenou na tenké plátky. 
Dobrou chuť

2016-03-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI