Dušené curry btáty se zeleninou a špenátem zpět

Ingredience:
květák1/3 ksbatáty2 ksčervená cibule1 ks
jarní cibulka2 ksmrkev2 ksvelká rajčata3 ks
koriandr10 semínekkardamoncca 5 semínekčervená curry pasta1 lžíce
čerstvý špenát2 hrstikokosové mléko150 mlzeleninový vývar/voda500 ml
Ghí/kokosový olej1 lžíce
květák 1/3 ks, batáty 2 ks, červená cibule 1 ks, jarní cibulka 2 ks, mrkev 2 ks, velká rajčata 3 ks, koriandr 10 semínek, kardamon cca 5 semínek, červená curry pasta 1 lžíce, čerstvý špenát 2 hrsti, kokosové mléko 150 ml, zeleninový vývar/voda 500 ml, Ghí/kokosový olej 1 lžíce

Příprava

Miluju kouzlo jídel z jednoho hrnce. Člověk nemusí po vaření mýt celou kuchyň a hromady nádobí, a jejich příprava je navíc hrozně jednoduchá. Tenhle recept vznikl vlastně z potřeby "zužitkuj zbytky z lednice", a přesně taková jídla dopadají nakonec úplně nejlépe!! Curry pasta je ingredience, která v mojí kuchyni nesmí chybět...sahám po ní vždy, když mám chuť na něco exotického a přitom rychlého. Jídlu dodá ihned naprosto jiný rozměr a troufám si říct, že vám vždy zaručí uvaření skvělého jídla!!!  Navíc spojení s kokosovým mlékem je klasika, která mě snad nikdy neomrzí!!!

Nejprve si připravíme všechnu zeleninu, to nám zabere nejvíce práce, potom už je příprava hrozně rychlá a jednoduchá. Květák si rozebereme na menší růžičky, mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na měsíčky, batáty oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Rajčata stačí pokrájet na větší kusy, v jídle se stejně rozvaří. V poslední řadě je potřeba, nejlépe v hmoždíři, rozdrtit si semínka koření. 
Samotná příprava už vám zabere jen několik málo minut. V hrnci necháme rozehřát námi zvolený tuk a orestujeme na něm společně mrkev, červenou cibuli, bílou část jarní cibulky a květák. Během restování přidáme rozdrcená semínka koriandru a kardamonu a curry pastu. Podlijeme trochou vývaru a necháme pastu lehce zarestovat společně se zeleninou. Když se vývar vyvaří, přidáme do základu batáty a rajčata, zalijeme vývarem a necháme pod poklicí dusit tak dlouho, dokud není zelenina měkká. Zabere to cca 20 minut. Když jsou batáty i zelenina měkké, zjemníme kokosovým mlékem, vypneme plotnu a už jen lehce do jídla vmícháme čerstvý špenát a zelenou nať jarní cibulky pokrájenou na tenké plátky. 
Dobrou chuť

2016-03-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI