Fazole na husto bez zahuštění zpět

Ingredience:
fazole Černé oko540 gvývar (měla jsem uzený)120 mlvelká cibule4 ks
olej2 lžícemletý pepř dle chutisůl dle chuti
cukr dle chutiocet dle chuti
fazole Černé oko 540 g, vývar (měla jsem uzený) 120 ml, velká cibule 4 ks, olej 2 lžíce, mletý pepř dle chuti, sůl dle chuti, cukr dle chuti, ocet dle chuti

Příprava

Je jedno, jaké použijete fazole. Můžou být červené nebo bílé ve slaném nálevu, já jsem tentokrát vyzkoušela "Černé oko". Ale tady jde spíš o to, že se nemusí zahušťovat žádnou moukou. Pár rozmixovaných cibuli úplně postačí.

Na 2 lžících rozehřátého oleje zpěníme 3 drobně nakrájené cibule. 

Zalijeme vývarem a pod pokličkou slabým varem vaříme 10 minut.

Poté rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme scezené fazole a podle svých zvyklostí dochutíme. Promícháme a 5 minut provaříme. 

Jednu cibuli nakrájíme a na 2 lžících rozehřátého oleje osmažíme do zlatavé barvy. 

Fazole rozdělíme na porce a na talíři posypeme osmaženou cibulí.

Podáváme s volským okem, nebo libovolnou uzeninou, kyselou okurkou a čerstvým chlebem.

2018-02-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI