Filet z lososovitého pstruha s tomatovou omáčkou zpět

Ingredience:
filet lososovitého pstruha600 gcherry rajčata500 gčerné olivy25 ks
čerstvá bazalka25 lístkůmáslo2 plátkyextra panenská olivový olej trochu
řepkový olej trochumořská sůl dle chutičerstvě mletý pepř špetka
sušené chilli papričky špetka
filet lososovitého pstruha 600 g, cherry rajčata 500 g, černé olivy 25 ks, čerstvá bazalka 25 lístků, máslo 2 plátky, extra panenská olivový olej trochu, řepkový olej trochu, mořská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka, sušené chilli papričky špetka

Příprava

Pokud vás nebaví trávit u plotny hromadu času, avšak chcete uvařit něco moc dobrého na oběd či večeři, pak vězte, že tento recept je pro vás ideální. Za 20 minut máte jídlo na stole.

Ačkoliv lososovitý pstruh vypadá jako losos, chutná jako pstruh. Což je fajn, protože není tolik tučný jako losos. Navíc je o něco levnější než losos, což určitě potěší Vaši peněženku.

Rajčata nakrájejte na čtvrtky a olivy na kolečka. Lístky bazalky můžete přepůlit, ale není to nutné. Plotýnku rozehřejte skoro na nejvyšší stupeň. Do pánve nalijte trochu olivového oleje. Až se zahřeje, přihoďte rajčata, olivy i lístky bazalky. Směs osolte, opepřete a přidejte špetku chilli papričky. Za občasného míchání restujte. Rajčata pustí šťávu, takže se nemusíte nějak obávat, že se směs připálí.
Než bude salsa hotová, připravte si pstruha. Filety omyjte vodou a nakrájejte na jednotlivé porce. Pokud máte dva filety, tak je nakrájejte každý na 2 kusy. Pokud máte jeden filet, tak ho nakrájejte na 4 kusy. Plotýnku si rozehřejte opět na skoro nejvyšší stupeň. Na pánvi zahřejte trochu řepkového oleje a dva plátky másla. Když je olej s máslem rozehřáté, vložte do pánve jednotlivé porce pstruha. Nejprve kůží dolů a opékejte cca 4 minuty. V tuto chvíli také pstruha osolte a opepřete. Solí nemusíte moc šetřit, ale zase všeho s mírou! Až uvidíte, že po stranách filetu je maso už udělané, tak filet otočte a ještě cca 2 minuty opékejte.
Mezitím, co budete opékat filety, nezapomeňte kontrolovat rajčatovou salsu. Měla by vám vzniknout hustá rajčatová omáčka (rajčata se úplně rozvaří). Trvá to asi 10 - 15 minut. Podle chuti salsu dosolte.
Podávat můžete jak s vařeným bramborem, bramborovou kaší, tak s čerstvým nebo rozpečeným pečivem, které jemně načesnekujte a potřete trochou másla.

2014-08-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI