Fish and chips zdravě zpět

Ingredience:
ryba - mník450 - 500 gmouka4 lžícevejce1 ks
mléko3-5 velkých lžiccornflakescca 5 hrstísůl špetka
Zeleninové hranolky:
batáty1 - 2 ksceler1/2 ksolivový olej dle potřeby
sůl dle chutioregano dle chutibazalka dle chuti
tymián dle chuti
ryba - mník 450 - 500 g, mouka 4 lžíce, vejce 1 ks, mléko 3-5 velkých lžic, cornflakes cca 5 hrstí, sůl špetka, batáty 1 - 2 ks, celer 1/2 ks, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, oregano dle chuti, bazalka dle chuti, tymián dle chuti

Příprava

Dnes se zadařilo, zdravá variace na fish and chips, tedy ryba v obalu s cornflakes a zeleninové hranolky (batáty, celer), vše pečené v troubě.

Rybu osolíme a obalíme v těstíčku z vejce, mouky, mléka a špetky soli a poté v rozdrcených cornflakes. Cornflakes nedrťte úplně na moučku, nechte větší kousky. Takto obalenou rybu dejte na plech vyložený pečícím papírem.

Zeleninové chipsy můžete připravit z jakékoliv zeleniny, jako např. celer, mrkev, petržel, batát, červená řepa apod. V mém případě jsem použila batáty a celer.

Zeleninu nakrájíme na hranolky a v míse smícháme olivový olej, špetku soli, oregano, bazalku a tymián a v této směsi hranolky obalíme. Dáme na druhý plech, vyložený pečícím papírem. Pekla jsem společně ve vyhřáté troubě na 200 stupňů, rybu cca 20 minut a hranolky o něco déle, cca 30 minut. Rybu je možné zakápnout citronem a přidat jogurtový dresink.

2016-01-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI