Fusilli con la ricotta e pancetta (fusilli s ricottou a pancettou) zpět

Ingredience:
čerstvá ricotta300 gitalská pancetta nakrájená na kostky200 - 250 gkrátké těstoviny fusilli250 g
nastrouhaný muškátový oříšek špetkasůl dle chutipepř špetka
olivový olej1 lžícenastrouhaný tvrdý sýr Gran Moravia hrst
čerstvá ricotta 300 g, italská pancetta nakrájená na kostky 200 - 250 g, krátké těstoviny fusilli 250 g, nastrouhaný muškátový oříšek špetka, sůl dle chuti, pepř špetka, olivový olej 1 lžíce, nastrouhaný tvrdý sýr Gran Moravia hrst

Příprava

Jelikož mám doma zásobu čerstvé ricotty, i včera k večeři vyhrála jako hlavní ingredience při vaření. Měla jsem chuť na těstoviny a ty se k ricottě skvěle hodí. Další volba byla pancetta a pak už surovina, která k takovému receptu nesmí chybět je samozřejmě italský sýr.

Ideální těstoviny jsou krátké. Například můžete zvolit pennemezze manicheconchiglienebo jako já, fusilli. Velmi oblíbené jsou v Itálii různé recepty ve spojení ricotty a račat. Existují však ještě i jednodušší verze. Já zvolila tu s pancettou. Výborné jsou však i úplně základní, pouze s ricottou.

Postup:

Dejte vařit vodu na těstoviny. Mezitím si v míse smíchejte ricottu, sůl a pepř dle chuti, muškátový oříšek a sýr. Na pánvi rozpalte na středním ohni olivový olej a dejte smažit pancettu. Jakmile zezlátne, oheň vypněte a dejte ji stranou.

Uvařte v osolené vroucí vodě těstoviny „al dente“. Sceďte je ale stranou si nechte pár lžic vody z těstovin, které následně přidáte k ricottě a množství regulujete dle potřeby, dokud vám nevznikne takový krém. Těstoviny smíchejte v pánvi s pancettou, přidejte ricottu a vše promíchejte. Ještě pořádně opepřete a zasypejte dalším sýrem.  

2015-06-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI