Gnocchi pomodoro s mozzarellou a bylinkami zpět

Ingredience:
bramborové těsto500 gpasírovaná rajčata1 plechovkacibule1 ks
česnek1 stroužekřapíkatý celer1 stonekmenší mrkev1 ks
bílé víno1 dclbazalka dle chutirozamrýn dle chuti
tymián dle chutisýr mozzarella v nálevu2 kssýr parmazán30 g
sůl dle chutipepř dle chutiolivový olej dle potřeby
bramborové těsto 500 g, pasírovaná rajčata 1 plechovka, cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, řapíkatý celer 1 stonek, menší mrkev 1 ks, bílé víno 1 dcl, bazalka dle chuti, rozamrýn dle chuti, tymián dle chuti, sýr mozzarella v nálevu 2 ks, sýr parmazán 30 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Na italských receptech miluju kromě toho, že jsou rychlé, lehké do žaludku a téměř vždy zdravé, tak hlavně že se v nich používá víno a já jako kuchař můžu upíjet.

Proto si dobře rozmyslete, zda budete vařit z krabičáku, proto že přeci na té trošce se to nepozná. A nebo si dopřejete něco lepšího a láhev si u jídla s chutí dopijete.

Já jsem kuchař alkoholik a na dobré vínečko si potrpím. Navíc co by se dalo od Moraváka čekat, že?

Otevřete tedy láhev, nalijte si skleničku a začněte vařit !

Klasický Italský trojboj (cibuli, řapíkatý celer a mrkev) si nakrájejte na drobné kostičky a česnek na plátky.

Na olivovém oleji je orestujte dosklovata. Přidejte odrhnutý rozmarýn s tymiánem a vše podlijte vínem. Nechte odpařit a mezi tím si otevřete plechovku s rajčaty. Když máte hotovo, tak k zelenině dejte i rajčata a lžičku cukru. Nechte na mírném plamínku několik minut probublávat. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

Gnocchi můžete vyrobit doma, nebo koupit těsto v sáčku. To ale výhradně doporučuji značku Amylon. Tam opravdu brambory jsou. No a poslední možnost je, že gnocchi prostě koupíte už hotové a jen je uvaříte.

Všechny tři varianty jsou v pořádku, a pokud je nebudete dělat celé sama doma, tak to rozhodně nebude znamenat, že jste špatná kuchařka.
Já je ráda dělám domácí, ale třeba tak jako dnes prostě nebyl čas vařit brambory, čekat až vychladnou a pak strouhat a patlat a patlat.

Omáčku smíchejte s gnocchi a přendejte do zapékací misky. Poklaďte plátky mozzarelly, bazalkou a hoblinkami parmazánu.

Zapékejte na 200°C dokud nebude sýr na povrchu chytat barvu.

Jídlo by mělo zůstat šťavnaté a sýr krásně tahavý. 

K jídlu určitě dopijte onu láhev vína a hlavně ...

dobrou chuť!  

2016-05-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI