Gnocchi se smetanou, hráškem a šunkou zpět

Ingredience:
gnocchicca 200 gprosciutto cotto (jakákoliv šunka, buď plátky nebo v celku nakrájená na kostky) dle potřebyhrášek1 konzerva
smetana na vaření1 balenínastrouhaný parmazán dle potřebyolivový olej2 lžíce
gnocchi cca 200 g, prosciutto cotto (jakákoliv šunka, buď plátky nebo v celku nakrájená na kostky) dle potřeby, hrášek 1 konzerva, smetana na vaření 1 balení, nastrouhaný parmazán dle potřeby, olivový olej 2 lžíce

Příprava

Velmi jednoduchý recept s mými oblíbenými gnocchi. Ty můžete buď koupit nebo udělat domácí gnocchi. Ty jsou sice pracnější, ale za to o dost lepší než kupované.

Tento první chod je ideální třeba na oběd, když pospícháte. Zabere vám totiž opravdu chvilku. Gnocchi jsou velmi syté, proto vám jich stačí docela málo. Ale samozřejmě záleží na každém, kolik jich zvládne.

Na oleji osmahneme šunku, přidáme hrášek a po pár minutách přidáme smetanu. Necháme na mírném ohni zhoustnout. Dochutíme solí a pepřem. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, jakmile vře tak ji osolíme. Přidáme gnocchi a vaříme asi 1 minutu, dokud nevyplavou na hladinu. Scedíme je a smícháme je s naší směsí, ještě trochu opepříme, přidáme nastrouhaný sýr a vše pořádně promícháme.

2016-10-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI