Gnocchi z červené řepy a bazalkovým pestem pro děti od 1 roku zpět

Ingredience na gnocchi:
brambory300 gřepa200 gvejce1 ks
celozrnná špaldová mouka1 hrneksůl špetka
Bazalkové pesto:
čerstvá bazalka hrstkastroužek česneku1 ksolivový olej1-2 lžíce
parmazán hrstkasůl špetkapiniové oříšky hrstka
brambory 300 g, řepa 200 g, vejce 1 ks, celozrnná špaldová mouka 1 hrnek, sůl špetka, čerstvá bazalka hrstka, stroužek česneku 1 ks, olivový olej 1-2 lžíce, parmazán hrstka, sůl špetka, piniové oříšky hrstka

Příprava

Kdo miluje gnocchi bramborové, může si být jist, že i tato varianta bude věru chutná. Bazalkové pesto vůni bylinek umocní, že se nebudete chtít s dětmi ani snad podělit (smích). Není to klasický tvar, však já nejsem michelinská kuchařka, ale mamča, co vaří pro svého prcka.

Řepu a brambory uvaříme zvlášť ve slupce a jakmile budou mekké, necháme trošku zchladnout a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Osolíme, přídáme vejce a mouku. Ztěsta vytvoříme gnocchi, které poté házíme do vroucí osolené vody. Jakmile sami vyplavou, můžeme vyndávat na talíř.

Bazalkové pesto je jednoduché. Pokud máte hmoždíř, využijeme ten nebo prostě zapněte tyčový mixér a všechny ingredience roznmixujte na kaši. 

Podáváme s čerstvými lístky rukoly a krájenými rajčátky. 

2015-04-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI