Ingredience na gnocchi: | |||||
brambory | 300 g | řepa | 200 g | vejce | 1 ks |
celozrnná špaldová mouka | 1 hrnek | sůl | špetka | ||
Bazalkové pesto: | |||||
čerstvá bazalka | hrstka | stroužek česneku | 1 ks | olivový olej | 1-2 lžíce |
parmazán | hrstka | sůl | špetka | piniové oříšky | hrstka |
Kdo miluje gnocchi bramborové, může si být jist, že i tato varianta bude věru chutná. Bazalkové pesto vůni bylinek umocní, že se nebudete chtít s dětmi ani snad podělit (smích). Není to klasický tvar, však já nejsem michelinská kuchařka, ale mamča, co vaří pro svého prcka.
Řepu a brambory uvaříme zvlášť ve slupce a jakmile budou mekké, necháme trošku zchladnout a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Osolíme, přídáme vejce a mouku. Ztěsta vytvoříme gnocchi, které poté házíme do vroucí osolené vody. Jakmile sami vyplavou, můžeme vyndávat na talíř.
Bazalkové pesto je jednoduché. Pokud máte hmoždíř, využijeme ten nebo prostě zapněte tyčový mixér a všechny ingredience roznmixujte na kaši.
Podáváme s čerstvými lístky rukoly a krájenými rajčátky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI