Grilovaný zeleninový salát zpět

Ingredience na 2-4 porce (hlavní jídlo/příloha):
zelený chřest1 svazek (cca 500g)menší cuketa1 ksmenší lilek1 ks
kapie2 kscherry rajčata6 ksředkvičky6 ks
jarní cibulka dle chutibalzamikový ocet dle chutisůl dle chuti
olivový olej dle potřeby
zelený chřest 1 svazek (cca 500g), menší cuketa 1 ks, menší lilek 1 ks, kapie 2 ks, cherry rajčata 6 ks, ředkvičky 6 ks, jarní cibulka dle chuti, balzamikový ocet dle chuti, sůl dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Perfektní věc jako příloha k masu při grilování a taky skvělá večeře. Venku hodím všechnu zeleninu na gril, ale když dělám salát doma, ogriluju všechno na pánvi (nebo třeba v kontaktním grilu).

Do salátu schováte kdejakou zeleninu podle chuti a sezóny. Jediné, co doporučuji nevynechat, jsou pečené (spálené) papriky marinované v balzamiku. 

Pokud vám nějaký salát zbude, je skvělý i druhý den, zapečený na chlebu a posypaný sýrem a trochou chilli.

Ze všeho nejdřív připravte papriky. Nejlépe to jde na venkovním grilu, a doma pod grilem v troubě, na pánvi ne. Celé papriky tedy dejte na gril nebo pod rozpálený gril do trouby. Ogrilujte ze všech stran tak, aby červená barva papriky jen sem tam prosvítala, na paprice musí být černé puchýře. Spálené papriky vložte do plastové krabičky a uzavřete. Dejte na 10 minut stranou a mezitím pokrájejte ostatní zeleninu kromě chřestu. Rajčata a ředkvičky rozpulte a dejte do salátové mísy, cuketu a lilek nakrájejte na kolečka a dejte grilovat. 

Grilovanou zeleninu překrájejte na půlkolečka, chřest na přibližně tří centimetrové kousky a přidejte do mísy. Přidejte i jarní cibulku pokrájenou na kolečka. 

Z papriky vidličkou odstraňte všechnu spálenou slupku, pokrájejte ji na nudličky a v míse zakápněte lžící balzamikového octa, promíchejte a nechte pár minut marinovat. 

Papriky přidejte k ostatní zelenině, osolte, opepřete a přidejte olivový olej, vše dobře promíchejte. 

Podávejte jako přílohu k masu nebo jako večeři s kouskem čerstvé bagety. 

TIP: Milovníci česneku můžou do salátu na závěr přidat jeden rozdrcený stroužek.

2019-06-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI