Hodolanská omáčka s klobáskou a bramborami zpět

Ingredience:
brambory500 gvělká mrkev1 ksvelká klobása1 ks
sůl1 špetkasmetana1 kelímekbobkový list2-3 listky
nové koření2-3 kuličkyocet1-2 lžícecukr1 lžíce
hladká mouka2-3 lžícevejce natvrdo4 kschléb k omáčce1/2 ks
brambory 500 g, vělká mrkev 1 ks, velká klobása 1 ks, sůl 1 špetka, smetana 1 kelímek, bobkový list 2-3 listky, nové koření 2-3 kuličky, ocet 1-2 lžíce, cukr 1 lžíce, hladká mouka 2-3 lžíce, vejce natvrdo 4 ks, chléb k omáčce 1/2 ks

Příprava

Jednoduchá Hodolanská omáčka z Olomóce. Opravdu existuje městečko Hodolany, kde se omáčka nejen skutečně vaří, ale jsou na ní obyvatelé patřičně pyšní.

Brambory, klobásu a mrkev nakrájíme a dáme vařit do osolené vody.
Přidáme nové koření a bobkový list. Když je vše uvařené přilijeme smetanu s rozvedlanou moukou, dochutíme solí, octem a cukrem.
Omáčka má být hustá a jemně sladkokyselá. Ne příliš ostrá.
Přidáme ještě nakrájená a natvrdo uvařená vejce.
Tato omáčka se podává jako hlavní chod s chlebem.
Podle chuti ji můžeme vylepšit koprem nebo kyselou okurkou.
2022-09-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI