Houbová sladko-kyselá smetanová omáčka

zpět
Houbová sladko-kyselá smetanová omáčka
Ingredience:
houby dle potřebyvoda200 mlnové koření10 kuliček
celý pepř10 kuličekbobkový list4 ksmléko500 ml
hladká mouka2 - 3 lžícesmetana dle potřebycukr dle chuti
ocet dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
houby dle potřeby, voda 200 ml, nové koření 10 kuliček, celý pepř 10 kuliček, bobkový list 4 ks, mléko 500 ml, hladká mouka 2 - 3 lžíce, smetana dle potřeby, cukr dle chuti, ocet dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Houbová sladko-kyselá omáčka jako od babičky! Tak tuhle dobrotu babička podávala s houskovým knedlíkem, ale někdo ji má rád s bramborem. Pro masožravce se uvaří hovězí maso, aby nebrblali, jiný zas uvaří vejce na tvrdo, ale u nás doma ji máme nejraději jen tak s knedlíčkem. Jak ji máte rádi vy?

Houby nakrájíme na větší kousky, dáme do osolené vody a necháme asi 25 minut vařit. Mezitím si v menším hrnci svaříme vývar z vody a koření. Voda musí přejít varem, aby vůně koření byla intenzivnější.

Uvařené houby přecedíme, zalijeme kořením a povaříme. Houby budou krásně vonět. V mléce rozmícháme hladkou mouku a vylijeme ji za stálého míchání do houbové směsi. Omáčku dobře provaříme a dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem. Pro zjemnění na závěr vmícháme smetanu.

2017-10-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI