Houbový kuba

zpět
Houbový kuba
Ingredience:
sušené huby2 - 3 hrstikrupky300 gsádlo + na vymazání pekáče3 lžíce
velká cibule2 ksčesnek3 - 4 stroužkykmín1 lžička
majoránka3 lžícetymián1 lžičkazeleninový vývar (bujón) dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
sušené huby 2 - 3 hrsti, krupky 300 g, sádlo + na vymazání pekáče 3 lžíce, velká cibule 2 ks, česnek 3 - 4 stroužky, kmín 1 lžička, majoránka 3 lžíce, tymián 1 lžička, zeleninový vývar (bujón) dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Pohodový pátek přeji! Copak u vás zítra budete obědvat? Dodržujete půst? Jak prožíváte Štědrý den u vás doma? 
Píšete mi, abych vám napsala jaký máme u nás Štědrý den, tak ráno máme k snídani vánočku s máslem a čajík s rumem - samosebou, že děti bez rumíku. Dopoledne zdobíme s dětmi u pohádek vánoční stromeček pro Ježíska, aby měl kam přinést dárečky. A protože celý den nejíme žádné maso, ani uzeninu, tak k obědu máme HOUBOVÉHO VÁNOČNÍHO KUBU. Děti mu ale zatím nepřišly na chuť, takže mají kuskus se zeleninou, takové kuskusové rizoto. A odpoledne koukáme na pohádky u čaje a cukrovíčka, hrajeme si a užíváme si to, že jsme všichni spolu. No a pak už jen večeře a čekání na Ježíška a rozzářená očka našich andělíčků.

Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme je namočené přes noc. Krupky propláchneme vodou, scedíme je a necháme okapat. Do hrnce dáme polovinu sádla a osmahneme na něm na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme krupky a za stálého míchání je orestujeme do růžova. Potom je zalijeme zeleninovým vývarem (nebo bujónem), přiklopíme a vaříme do měkka.
Druhou cibuli mezitím pokrájíme také na jemno a na druhé polovině sádla ji osmažíme do zlatova. Přidáme scezené houby, kmín, sůl, pepř, majoránku a tymián. Směs trošku podlijeme vodou a necháme podusit. Když jsou houby měkké, přidáme utřený česnek a důkladně promícháme.
Hotovou houbovou směs přimícháme ke krupkám, osolíme, opepříme a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 200°C.

2016-12-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI