Hovězí guláš zpět

Ingredience:
kližka1 kgcibule1 kgsádlo5 lžič
rajský protlak (cca 3 lžíce)1 malá plechovkahovězí vývar dle potřebymletá sladká paprika2 lžíce
chilli špetkadrcený kmín1 lžičkamajoránka1 lžička
bobkový list5 ks
kližka 1 kg, cibule 1 kg, sádlo 5 lžič, rajský protlak (cca 3 lžíce) 1 malá plechovka, hovězí vývar dle potřeby, mletá sladká paprika 2 lžíce, chilli špetka, drcený kmín 1 lžička, majoránka 1 lžička, bobkový list 5 ks

Příprava

Guláš podáváme nejlépe druhý den, v tomto případě s domácím chlebem.

Postup:
Cibuli nakrájíme nahrubo a restujeme v hrnci na sádle dohněda. Dáváme pozor, aby se nepřipálila - zkaramelizovaný výpek z cibule seškrabujeme ode dna plochou vařečkou - je třeba na správný gulášový základ. Cibule se restuje poměrně dlouho. Když je hotová, přisypeme maso nakrájené na kostky a restujeme dohněda a dokud se neodpaří všechna voda, kterou maso pustilo. Osolíme, opepříme, poprášíme paprikou, přidáme protlak a restujeme (opět pozor, aby se protlak nepřipálil). Přidáme bobkový list a chilli, maso zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Ke konci přidáme i majoránku, krátce provaříme, případně zahustíme jíškou (nemělo by to být třeba) a dosolíme.
2014-04-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI