Hovězí líčka na černém pivě a zelenině s bramborovo-citronovou kaší zpět

Ingredience:
hovězí líčka1,3 kgcibule4 ksčesnek2 stroužky
mrkev3 ksceler4 řapíkyceler250 g
třtinový cukr2 lžícečerné pivo0,5 lbobkový list3 ks
nové koření6 kuličeksýr Cottage1 balenícitron1 ks
přepuštěné máslo dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
Příloha:
brambory dle potřebydrcený kmín dle chutimáslo1 lžíce
mléko dle potřebycitronová šťáva1 - 2 lžičky
hovězí líčka 1,3 kg, cibule 4 ks, česnek 2 stroužky, mrkev 3 ks, celer 4 řapíky, celer 250 g, třtinový cukr 2 lžíce, černé pivo 0,5 l, bobkový list 3 ks, nové koření 6 kuliček, sýr Cottage 1 balení, citron 1 ks, přepuštěné máslo dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, brambory dle potřeby, drcený kmín dle chuti, máslo 1 lžíce, mléko dle potřeby, citronová šťáva 1 - 2 lžičky

Příprava

Zase jeden z experimentů, který se vydařil. Pro mě trochu risk, ale vše dopadlo na jedničku. Ostatně, řekněte sami...

Líčka odblaňte a nakrájejte na větší kousky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nahrubo. V hrnci rozehřejte asi tři lžíce přepuštěného másla a cibuli, společně s česnekem, na něm pozvolna opékejte, dokud nebude cibule hezky hnědá, může to trvat i dvacet minut. Zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Přidejte maso a nechte ho zatáhnout, pak očištěnou a pokrájenou zeleninu na větší kousky. Společně chvíli opékejte. Zalijte černým pivem, pokud je ho málo dolijte vodou nebo vývarem, aby bylo maso zcela ponořené. Přidejte koření, osolte a opepřete. Přiklopte poklicí a nechte na mírném ohni dusit zhruba tři hodiny. 
Vyndejte bobkový list a kuličky nového koření, bokem na talíř vyndejte veškeré maso z hrnce. Omáčku rozmixujte do hladka. Pokud je moc řídká, nechte ji zredukovat (vařit s odklopenou poklicí do zhoustnutí). Vypněte sporák a do omáčky přidejte Cottage sýr a znovu rozmixujte do hladka. Dochuťte solí a pepřem.
Servírujte s bramborovou kaší nebo brambory.

Bramborovou kaši připravte obvyklým způsobem, já přidávám při vaření brambor vždy kmín, když vařím kaši, dávám drcený. Do scezených brambor dám lžíci másla a rozšlehám společně s mlékem. V této fázi přidejte 1-2 lžíce citronové šťávy, podle vaší chuti a důkladně zamíchejte.

Z citrónu nastrouhejte hoblinky, které výborně doladí finální chuť celého pokrmu, viz foto.
Dobrou chuť.

2016-05-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI