Hovězí líčka s mrkvovou omáčkou zpět

Ingredience:
hovězí líčka4 ksolej2 lžícecibule1 ks
česnek3 stroužkyvětší mrkev2 ksvývar200 ml
mrkvová štáva200 mlsůl dle chutipepř dle chuti
Dále budete potřebovat:
plátek másla1 cmolej1 lžičkavětší mrkev1 ks
vývar5 lžiclimetka - šťáva1/2 ks
hovězí líčka 4 ks, olej 2 lžíce, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, větší mrkev 2 ks, vývar 200 ml, mrkvová štáva 200 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, plátek másla 1 cm, olej 1 lžička, větší mrkev 1 ks, vývar 5 lžic, limetka - šťáva 1/2 ks

Příprava

Po hovězí kližce jsou u nás doma oblíbená hovězí (i vepřová) líčka. Zkusila jsem je nechat vcelku a podusit na mrkvové šťávě. 

Líčka opláchneme, osušíme a po stranách mírně nařízneme. Po obou stranách lehce osolíme, opepříme a v papiňáku (tlakovém hrnci) prudce z obou stran osmažíme. Osmažená líčka vytáhneme stranou a do hrnce dáme orestovat drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku.

Základ zalijeme vývarem a mrkvovou šťávou. Líčka dáme nazpět do hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a hrnec uzavřeme poklicí. Od doby varu vaříme pod tlakem na mírném plameni 40 minut.

Mezitím si nakrájíme 1 mrkev na drobné kostičky a na rozehřátém másle s olejem ji necháme 5 minut restovat. Přidáme 5 lžic vývaru, limetkovou šťávu, špetku soli a pod pokličkou dusíme 8-10 minut.

Z hrnce odstraníme tlakovou poklici, měkké maso vyndáme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou omáčku. Do omáčky dáme dušenou mrkev, líčka a prohřejeme.

Na přílohu se hodí vařené brambory.

2019-04-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI