Hovězí líčka s mrkvovou omáčkou zpět

Ingredience:
hovězí líčka4 ksolej2 lžícecibule1 ks
česnek3 stroužkyvětší mrkev2 ksvývar200 ml
mrkvová štáva200 mlsůl dle chutipepř dle chuti
Dále budete potřebovat:
plátek másla1 cmolej1 lžičkavětší mrkev1 ks
vývar5 lžiclimetka - šťáva1/2 ks
hovězí líčka 4 ks, olej 2 lžíce, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, větší mrkev 2 ks, vývar 200 ml, mrkvová štáva 200 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, plátek másla 1 cm, olej 1 lžička, větší mrkev 1 ks, vývar 5 lžic, limetka - šťáva 1/2 ks

Příprava

Po hovězí kližce jsou u nás doma oblíbená hovězí (i vepřová) líčka. Zkusila jsem je nechat vcelku a podusit na mrkvové šťávě. 

Líčka opláchneme, osušíme a po stranách mírně nařízneme. Po obou stranách lehce osolíme, opepříme a v papiňáku (tlakovém hrnci) prudce z obou stran osmažíme. Osmažená líčka vytáhneme stranou a do hrnce dáme orestovat drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku.

Základ zalijeme vývarem a mrkvovou šťávou. Líčka dáme nazpět do hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a hrnec uzavřeme poklicí. Od doby varu vaříme pod tlakem na mírném plameni 40 minut.

Mezitím si nakrájíme 1 mrkev na drobné kostičky a na rozehřátém másle s olejem ji necháme 5 minut restovat. Přidáme 5 lžic vývaru, limetkovou šťávu, špetku soli a pod pokličkou dusíme 8-10 minut.

Z hrnce odstraníme tlakovou poklici, měkké maso vyndáme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou omáčku. Do omáčky dáme dušenou mrkev, líčka a prohřejeme.

Na přílohu se hodí vařené brambory.

2019-04-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI