Hovězí na cuketě a okurkách zpět

Ingredience:
hovězí kližka vcelku800 gcuketa300 ghovězí vývar nebo voda100 ml
okurky ze sladkokyselého nálevu3 kscibule1 ksčesnek2 stroužky
olej2 lžícemáslo1 plátek (1 cm)sůl dle chuti
mletý pepř dle chutivývar na případně naředění šťávy dle potřeby
hovězí kližka vcelku 800 g, cuketa 300 g, hovězí vývar nebo voda 100 ml, okurky ze sladkokyselého nálevu 3 ks, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, olej 2 lžíce, máslo 1 plátek (1 cm), sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, vývar na případně naředění šťávy dle potřeby

Příprava

Pokud vlastníte pomalý hrnec, mám tady pro vás šťavnaté hovězí. A jak jinak, než opět s cuketou, když je jich teď takové množství.

Kližku ponecháme vcelku, opláchneme ji, osušíme a vetřeme do ní sůl a pepř.

Pro lepší držení tvaru můžeme maso utáhnout kuchyňským provázkem, nebo dvojitě složenou nití. 

Cuketu zbavenou slupky a semínek nakrájíme na kostičky a dáme do kameninové nádoby pomalého hrnce.

Drobně nakrájenou cibuli s česnekem dáme zesklovatět do pánve s rozehřátým olejem. Po dvou minutách přidáme maso a necháme prudce ze všech stran zatáhnout.

Obsah pánve přendáme do pomalého hrnce, pánev vypláchneme vývarem a nalijeme na maso. Hrnec zakryjeme poklicí, zvolíme II. stupeň a vaříme 4 hodiny.

Poté maso vytáhneme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem.

Do šťávy přidáme máslo a na jemných slzičkách nastrouhané okurky.

Hustotu šťávy si přizpůsobíme podle svých zvyklostí případným dolitím vývaru. Vrátíme nazpět i maso a hrnec necháme pracovat ještě 15 minut. 

Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Pokud nahradíme vývar lákem z okurek, budeme mít výslednou chuť něco jako "falešná znojemská".

2017-08-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI