Ingredience: | |||||
hovězí přední (krk) | cca 600 g | velká cibule | 1 ks | velká mrkev | 3 ks |
česnek | 2 stroužky | mražený hrášek | 150 g | hovězí vývar | cca 800 ml |
drcená rajčata | 1 plechovka | worcesterová omáčka | 1 - 2 lžíce | bobkový list | 2 ks |
hrubozrnná sůl | dle chuti | vícebarevný pepř | dle chuti | olej | dle potřeby |
směs Hraška (na zahuštění) | 2 - 3 lžíce |
Víkendové vaření je ve znamení kompromisů, tedy snažíme se vybrat takové jídlo, aby byli spokojení všichni. Dnešní nedělní oběd se tedy nesl v omáčkovém duchu. Díky velkému nákupu v Globusu jsme měla hezký kousek hovězího masa a k němu zvolila zeleninovou omáčku s rajčatovým základem a navíc mrkev a hrášek.
Nejprve si očistíme maso, nakrájíme na kostky, lehce osolíme a opepříme. Nakrájíme si najemno cibuli, okrájíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Maso si v hrnci zatáhneme na oleji a pak jej dáme sranou. Na výpeku si pak osmahneme cibulku, přidáme prolisovaný česnek, mrkev a bobkový list a osmahneme. Poté přidáme směs drcených rajčat a worcesterovou omáčku (pro malé děti vynecháme), přidáme vývar a osolíme a opepříme. Promícháme, přiklopíme tlakový hrnec a vaříme cca 40 minut. Poté hrnec odpustíme, otevřeme a přidáme hrášek, necháme provařit cca 5 minut. Poté přidáme dle návodu směs na zahuštění Hraška a provaříme. Pokud je třeba tak dochutíme solí a pepřem. Podáváme např. s uvařeným bramborem.
Omáčku lze zahustit klasickou jíškou, nebo pro alergii na lepek směsí Hraška, nebo odebrat část zeleniny, rozmixovat ji a poté přidat zpět do omáčky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI