Bylinkové knedlíky: | |||||
vajíčka | 3 ks | rohlík | 3 ks | polohrubá mouka | 1 a 1/2 hrnku |
mléko | 1 a 1/2 hrnku | sůl | dle chuti | prášek do pečiva | trošku |
bylinky (já dávala petrželku a pažitku) | 2 lžíce | ||||
Hovězí na zelenině: | |||||
hovězí na guláš | cca 1 kg | řapíkatý celer | 2 stonky | větší mrkev | 2 ks |
petržel | 1 ks | větší cibule | 1 ks | olivový olej | 3 lžíce |
rajčatové pyré | 500 ml | hovězí vývar | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | bobkový list | 1 ks | rozmarýn | 1 větvička |
nové koření | dle chuti |
Knedlíky z mikrovlnky nedělám denně, však zkusit se musí všechno. Proto se nechte inspirovat a hurá na to maminky.
Bylinkové knedlíky (z mikrovlnky):
Rohlíky nakrájíme na kostičky a osolíme. Přidáme žloutky, mléko, mouku s práškem do pečiva a podle chuti nasekanou pažitku, petrželku. Vše zamícháme a jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Vzniklou směs plníme do hodně vymaštěných a strouhankou vysypaných hrníčků asi do dvou třetin. Hrníčky vložíme do mikrovlnky a vaříme 9 minut.
Hovězí na zelenině:
Maso si nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji si orestujeme cibulku a přidáme nakrájenou zeleninu. V druhém hrnci si orestujeme maso na olivovém oleji a přidáme orestovanou zeleninu. Přidáme koření sůl, pepř, bobkový list a zalijeme rajčatovým pyré. Dle potřeby doléváme vodu, nebo vývar. Dusíme, dokud není maso měkké. Omáčku necháme zredukovat. Případně dochutíme solí. Vyjmeme větvičku rozmarýnu a můžeme podávat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI