Hovězí s rajskou omáčkou a těstovinami zpět

Ingredience:
hovězí krk, nebo pero600 gsádlo2 - 3 lžícerajčatová šťáva1 balení
rajčatový protlak1 malá plechovkahladká mouka1 - 2 lžícemalá cibule2 ks
bobkový list dle chutinové koření dle chuticelý pepř dle chuti
cukr dle chutisůl dle chuti
hovězí krk, nebo pero 600 g, sádlo 2 - 3 lžíce, rajčatová šťáva 1 balení, rajčatový protlak 1 malá plechovka, hladká mouka 1 - 2 lžíce, malá cibule 2 ks, bobkový list dle chuti, nové koření dle chuti, celý pepř dle chuti, cukr dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Sláva nazdar výletu, nezmohli jsme a jsme tu. Všude dobře, doma nejlíp. Děti se nemohly dočkat, takové obyčejné rajské. A samosebou s kolínkama.

V hrnci v osolené vodě si uvaříme hezký kousek hovězího masa předního. Po vychladnutí vyjmeme maso a nekrájíme na plátky. Vývar si odložíme na později, nebo jej využijeme na polévku.

Na sádle uděláme z mouky světlou jíšku, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, trochu soli, trochu cukru, promícháme a zalijeme rajčatovou šťávou v krabičce a jedním protlakem. Směs zamícháme, zalijeme vodou (nebo odloženým vývarem) a necháme vařit. Po uvaření přepasírujeme přes cedník. Na talíř naservírujeme houskové knedlíky, plátky uvařeného hovězího masa a přelijeme rajskou omáčkou.

2019-08-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI