Hovězí s rajskou omáčkou trochu jinak

zpět
Hovězí s rajskou omáčkou trochu jinak
Ingredience:
hovězí krk, nebo pero600 gsádlo2 - 3 lžícerajčatová šťáva1 balení
malý rajčatový protlak1 kshladká mouka1 - 2 lžícemalá cibule2 ks
mletá skořice1 lžičkabadyán špetkacelý pepř dle chuti
cukr dle chutisůl dle chutilístky bazalky dle chuti
Příloha:
houskový knedlík dle potřeby
hovězí krk, nebo pero 600 g, sádlo 2 - 3 lžíce, rajčatová šťáva 1 balení, malý rajčatový protlak 1 ks, hladká mouka 1 - 2 lžíce, malá cibule 2 ks, mletá skořice 1 lžička, badyán špetka, celý pepř dle chuti, cukr dle chuti, sůl dle chuti, lístky bazalky dle chuti, houskový knedlík dle potřeby

Příprava

Mám pro vás tip na skvělý oběd. Hovězí s rajskou zná asi úplně každý, ale každý ji dělá jinak. Já jsem byla zvyklá dělat ji podle babiččina receptu, ale včera jsem ji připravila "trochu jinak" a věřte, bylo to famózní! Ze základní receptury jsem odebrala nové koření, bobkový list a na místo toho jsem přidala skořici, špetku badyánu a bazalku. Kdo by rád zkusil rajskou jinak, můžete tedy podle dnešnímu receptíku a kdo by raději zůstal u klasiky, nechť se podívá na sestřih z 9. dílu pořadu Vaříme s Vendy, kde jsme klasickou rajskou s Vendulkou vařily.

V hrnci v osolené vodě si uvaříme hezký kousek hovězího masa předního. Po vychladnutí vyjmeme maso a nakrájíme na plátky. Vývar si odložíme na později, nebo jej využijeme na polévku. 

Na sádle uděláme z mouky světlou jíšku, přidáme na jemno nakrájenou cibuli trochu soli, trochu cukru, promícháme a zalijeme rajčatovou šťávou v krabičce a jedním protlakem. Do čajového sítka vložíme celý pepř a lístky bazalky. Směs zamícháme, zalijeme vodou (nebo odloženým vývarem), přidáme sítko a necháme vařit. Po uvaření přepasírujeme přes cedník. Na talíř naservírujeme houskové knedlíky, plátky uvařeného hovězího masa a přelijeme rajskou omáčkou. 

Doporučuji bazalku z českých skleníků z Miroslavi u Brna, které nakoupíte ve všech větších obchodech. Poznávací znamení pro Bylinky.cz je: "Jsou to bylinky v hranatém květináčku."

2017-03-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI