Hovězí slunečnicová sekaná zpět

Ingredience:
mleté hovězí maso500 gslunečnicová drť250 gvejce1 ks
česnek2 - 3 stroužkymalá kedlubna nastrouhaná na jemno1 ksstrouhanka6 lžic
majoránka dle chutipetrželka dle chutisůl dle chuti
pepř dle chuti
mleté hovězí maso 500 g, slunečnicová drť 250 g, vejce 1 ks, česnek 2 - 3 stroužky, malá kedlubna nastrouhaná na jemno 1 ks, strouhanka 6 lžic, majoránka dle chuti, petrželka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Dneska jsem se pustila do velmi odvážného experimentu, alespoň pro mě. Kdo ujíždí na výrobě domácích rostlinných mlék jako já, tak ví, že nakonec vždycky dojde na otázku "Co zase s tou drtí?" Takže vznikla Hovězí slunečnicová sekaná.

Všechny suroviny smícháme v misce a pořádně rukama prohněteme. Pak vytvarujeme dvě malé šišky, nebo můžete i jednu velkou, a umístíme do pekáčku. Zlehka podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme na 200 stupňů asi 1 hodinu. Průběžně kontrolujeme a podléváme. Ke konci necháme odkryté asi na 15 minut, aby se udělala kůrka.

2016-01-26 Hlavní chody

Poznámka

Slunečnicová drť vám vznikne po výrobě rosltinného mléka ze slunečnicových semínek.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI