Hovězí steak s tagliatelle zpět

Ingredience:
hovězí steak (rump steak nebo svíčková)150 gtagliatelle125 gcuketa1/2 ks
cherry rajčátka pár kusůlextra panenský olivový olej trochučesnek2-3 stroužky
sůl špetkapepř špetka
hovězí steak (rump steak nebo svíčková) 150 g, tagliatelle 125 g, cuketa 1/2 ks, cherry rajčátka pár kusůl, extra panenský olivový olej trochu, česnek 2-3 stroužky, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Na steak použijte hrubozrnnou sůl. Lépe to vypadá i chutná.

Postup: Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Připravíme si steak, který osolíme, opepříme a začneme jej zprudka opékat na rozpálené pánvi z obou stran 3-5 minut. Poté se s ním už jen tak mazlíme na mírném plameni a necháme dojít dle našich představ. Mezitím do jiné pánve přidáme lžící olivového oleje a nechám rozehřát společně s oloupaným česnekem, který nám lehce provoní olivový olej. Nesmíme jej nechat příliš zhnědnout, aby nám olej nezhořknul. Jakmile uvidíme, že už je opečen do zlatova, tak jej vyhodíme. Orestujeme cherry rajčátka společně s nakrájenou cuketou, dochutíme solí a pepřem. Takto orestovanou zeleninu necháme na mírném plameni stranou. Scedíme těstoviny, které jsme uvařili, samozřejmě al dente, a přidáme do pánve k orestované zelenině. Promícháme, aby pasta nebyla suchá, a máme hotovou přílohu. „Odpočinutý steak“ nakrájíme na plátky a podáváme.

Energické hodnoty:

Sacharidy 100 g
Bílkoviny 45 g
Tuky 20 g
Energie 650 kcal

Jeden z mých oblíbených víkendových obědů, kterým se odměním po pořádné dřině v posilovně. Má všechno co si aktivní sportovec může přát a k tomu výborně chutná, tak směle do toho. 

Tipy a rady: Na steak použijte hrubozrnnou sůl. Lépe to vypadá i chutná, alespoň mě. Pokud patříte mezi milovníky steaků jako já, tak i přes to se držte buď rump steaku, nebo pravé svíčkové. Jedná se o hovězí maso s minimem tuku oproti rib eye, flank nebo chuck tender steakům, které jsou sice šťavnatější a chutnější, ale do sportovní diety rozhodně nepatří. Schovejte si je třeba na hřešící dny. 

2013-11-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptspeciální diety
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI