Hříbková omáčka s hovězím zpět

Ingredience:
hříbky300 gřepkový olej3 lžícemáslo1 lžíce
sůl dle chutipepř dle chutirozmarýn dle chuti
Demi glace3 lžícehovězí vývar300 mlhladká mouka2 lžíce
12% smetana250 mlhovězí hrudí500 gkořenová zelenina na vývar dle potřeby
koření na vývar dle chuti
hříbky 300 g, řepkový olej 3 lžíce, máslo 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, rozmarýn dle chuti, Demi glace 3 lžíce, hovězí vývar 300 ml, hladká mouka 2 lžíce, 12% smetana 250 ml, hovězí hrudí 500 g, kořenová zelenina na vývar dle potřeby, koření na vývar dle chuti

Příprava

Jsme národ vášnivých houbařů a umíme připravit houby na desítky způsobů. Letos přál rok pravým hřibům, proč si tedy neudělat hříbkovou omáčku s poctivým kusem hovězího.

Očištěné houby (raději pevné hříbky) si nakrájejte na větší kousky. Ty orestujte na oleji krásně do zlatavé barvy. Teprve potom osolte, opepřete a dejte snítku rozmarýnu. Přihoďte i kousek másla a ještě chvilku prohřejte. 

Jestliže máte demi glace, tak přidejte pár lžic a na tuku zpěňte hladkou mouku. Nedávejte zbytečně moc, ať omáčka není příliš hustá. 

Jíšku udělejte světlou a hned zalijte připraveným vývarem a smetanou. Minimálně 20 minut na velmi mírném plameni provařte.

Podávejte s plátkem vařeného masa a jako příloha se výborně hodí jakýkoliv knedlík, těstoviny a nebo nočky.

2019-10-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI