Hubový stroganov zpět

Ingredience:
hnedých šampiňónov200 gbielych šampiňónov200 ghlivy ustricovej200 g
olivového oleja2 lyžicecibuľa1 kscesnaku3 strúčiky
mletej sladkej papriky1 lyžičkavody300 mlworčestrovej omáčky1 lyžica
kyslej smotany3 lyžicehladkolistej petržlenovej vňate hrsťsoľ dle chuti
mleté čierne korenie dle chuti
hnedých šampiňónov 200 g, bielych šampiňónov 200 g, hlivy ustricovej 200 g, olivového oleja 2 lyžice, cibuľa 1 ks, cesnaku 3 strúčiky, mletej sladkej papriky 1 lyžička, vody 300 ml, worčestrovej omáčky 1 lyžica, kyslej smotany 3 lyžice, hladkolistej petržlenovej vňate hrsť, soľ dle chuti, mleté čierne korenie dle chuti

Příprava

Pri listovaní knihy Rýže o APETITu mi do oka padol recept na hubový stroganov z troch druhov húb, ktorý vyžaduje iba základné suroviny, no napriek tomu je chuť toto jedlo chuťovo skvelé. APETIT má veru pravdu - dokonale pasuje s ryžou.

Na rozpálenú panvicu nalejeme olivový olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Huby nakrájame na plátky, ktoré opečieme na panvici (pridávame po várkach, aby sa huby dobre opiekli a nezačali sa dusiť). Osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a pretlačený cesnak. Opekáme kým nám nezavonia cesnak. Prilejeme vodu a necháme variť až kým sa nám časť tekutiny nevyparí a omáčka nezhustne. Odstavíme.
Pridáme najemno posekanú vňať a smotanu a dobre premiešame.
Podávame s ryžou.
2016-05-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI