Indické kuřecí paličky a rajčatovo-cizrnový bulgur zpět

Ingredience:
kuřecí paličky12 ksmletý korindr1 lžícekurkuma1 lžíce
sladká paprika1 lžícemletý římský kmín1 lžíceGaram Masala1 lžíe
mletý zázvor1/2 lžícebílý jogurt150 gčesnek2 - 3 stroužky
olej2 lžícecitronová šťáva1/2 lžícesůl dle chuti
Příloha:
cizrna1 plechovkakrájená rajčata1 plechovkbulgur250 g
kuřecí paličky 12 ks, mletý korindr 1 lžíce, kurkuma 1 lžíce, sladká paprika 1 lžíce, mletý římský kmín 1 lžíce, Garam Masala 1 lžíe, mletý zázvor 1/2 lžíce, bílý jogurt 150 g, česnek 2 - 3 stroužky, olej 2 lžíce, citronová šťáva 1/2 lžíce, sůl dle chuti, cizrna 1 plechovka, krájená rajčata 1 plechovk, bulgur 250 g

Příprava

V minulém životě jsem určitě musela být Indka. Zajímá mě jejich kultura, láká jejich země a miluju i indické jídlo, plné chutí a vůní. Až donedávna jsem ho pouze občas ochutnala v restauraci, ale pak jsem si pořídila všemožná koření a začala experimentovat i doma. Myslím, že tohle byl výborný výsledek.

Kuřecí stehýnka zbavíme kůže a na několika místech nařízneme. Pomocí mašlovačky potřeme každé stehýnko olejem a osolíme. Směs koření nejdříve dobře promícháme v kastrůlku a na mírném plameni necháme asi 2-3 minuty rozvonět. Vedle si dáme do misky jogurt, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, sůl a olej. Vmícháme směs koření. Teď přijde poněkud "špinavá" práce (smích). Každé stehýnko potřeme jogurtovou kořeněnou směsí a pořádně vmasírujeme ze všech stran a do zářezů. Klademe vedle sebe na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi hodinu. Během pečení několikrát obracíme a můžeme ještě potřít zbylou marinádou. Zatímco se maso peče, připravíme si přílohu. Propláchnutý bulgur zalijeme dvojnásobkem vody, osolíme a vaříme asi 10-15 minut. Pak necháme pod pokličkou dojít, dokud se nevstřebá všechna přebytečná tekutina. V kastrůlku si prohřejeme nasekaná rajčata, osolíme, případně trochu dosladíme. Přidáme slitou a propláchnutou cizrnu a nakonec vše vmícháme do uvařeného bulguru. Dobrou chuť!

2016-03-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI