Jáhlové nočky se špenátem, tofu a cibulkou zpět

Ingredience:
jáhly250 gkukuřičná mouka150 gkukuřičný škrob15 g
špenát500 gtofu1 balenívětší cibule (červená)4 ks
česnek3 stroužkyrostlinný olej dle potřebysůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
jáhly 250 g, kukuřičná mouka 150 g, kukuřičný škrob 15 g, špenát 500 g, tofu 1 balení, větší cibule (červená) 4 ks, česnek 3 stroužky, rostlinný olej dle potřeby, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti

Příprava

Jáhlovo-kukuřičné noky jsou přirozeně bezlepkové. Krásně zasytí, ale zase vás neodrovnají na zbytek dne. S těstem se dobře pracuje, lepí jen lehce a tak je jídlo hotové raz dva. Osmažená cibulka je tou pomyslnou třešničkou na celém jídle, rozhodně ji nevynechávejte.

Jáhly spaříme vroucí vodou. Na jeden díl jáhel, dejte dva díly vody a vařte je do měkka cca 15 - 20 minut, poté je nechte ještě 5 minut dojít pod pokličkou. Během vaření mějte jáhly na mírném plameni a nemíchejte je - jen ke konci vaření koukněte, zda se vám nevyvařila všechna voda a jáhly nechtějí ještě malinko podlít. Nechte jáhly zchladnout. 

Mezitím si na trošce oleje orestujte jednu cibuli nasekanou na drobno. Na ní poduste omytý špenát s nasekaným česnekem. Přidejte na drobné kostky nakrájené tofu a nechte prohřát. Osolte a opepřete. Odstavte z ohně. Zbytek cibule nakrájejte na kolečka. V menším hrnci rozehřejte větší vrstvu oleje a v něm smažte cibuli. Během smažení ji posolte - bude pak obzvláště křupavá. Osušte ji od přebytečného tuku na papírové kuchyňské utěrce.

Vychladlé jáhly smíchejte s moukou, kukuřičným škrobem a troškou soli. Z těsta vyválejte dlouhé válečky o průměru asi dva centimetry. Ty nožem pak nakrájejte na noky. Noky uvaříte v osolené horké vodě. Vařte je jen chvilku - dokud nevyplavou, pak je hned vylovte, aby se nerozvařily. Na talíři promíchejte noky se špenátem a tofu a posypejte smaženou cibulkou.

2017-03-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI