Jahodové knedlíky z tvarohového těsta zpět

Na 22 kousků:
měkký tvaroh250 ghrubá mouka250 gmáslo50 g
vejce1 kssůl špetkajahody dle potřeby
měkký tvaroh 250 g, hrubá mouka 250 g, máslo 50 g, vejce 1 ks, sůl špetka, jahody dle potřeby

Příprava

Tak jsem si poprvé vyzkoušela jahodové knedlíky z tvarohového těsta ;-) A příští týden je naučím i moji francouzskou kamarádku. Jsou jednoduché a dobré.

Na 22 kousků jsem potřebovala pouze 250 g měkkého tvarohu, cca 250 g hrubé mouky, 50 g másla, 1 vejce, trochu soli a jahody.

Na pracovní desku jsem nasypala mouku, doprostřed jsem rozdrolila tvaroh, nakrájela změklé máslo, vyklepla vejce a lehce osolila.

Vše jsem rukama smíchala a prohnětla do nelepivého těsta.

Zatímco se vařila lehce osolená voda, připravila jsem si jahody.

Z těsta jsem uždibovala kousky, ze kterých jsem v dlani vytvarovala placky, do každé jsem zabalila jednu jahodu a ukoulila knedlíčky.

Pak už jsem jen knedlíčky vložila do vroucí vody, občas lehce promíchala a povařila asi 10 minut.

Mezitím jsem nastrouhala tvrdý tvaroh a ohřála smetanu s máslem.

Uvařené knedlíčky jsem rozdělila do talířů, posypala tvarohem, cukrem, zalila smetanou a lehce poprášila skořicí.

Byly jednoduché a povedené! Určitě budou chutnat nejen vám, ale i Francouzům.

2014-06-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI