JAPCHAE zpět

Ingredience:
hovězí steakové maso200 - 250 gnudle Hosaku (nebo skleněné nudle)250 gstřední mrkev1 ks
baby špenát130 g (1 vanička)malá kapie1 ksstřední cibule1 ks
čerstvé houby Shitake100 g
Na ochucení špenátu:
česnek1 stroužeksezamový olej dle potřebysůl dle chuti
Marináda na hovězí maso:
sojovka (Kikkoman)1 lžícerýžové víno1 lžičkaprolisovaný česnek1 stroužek
sezamový olej1 lžícečerstvě mletý černý pepř dle chuti
Marináda na nudle a houby:
sojovka (Kikkoman)4 lžícetekutý med1 lžícesezamový olej1 lžíce
černý pepř dle chuti
Dokončení:
vejce3 kssezamová semínka dle chuti
hovězí steakové maso 200 - 250 g, nudle Hosaku (nebo skleněné nudle) 250 g, střední mrkev 1 ks, baby špenát 130 g (1 vanička), malá kapie 1 ks, střední cibule 1 ks, čerstvé houby Shitake 100 g, česnek 1 stroužek, sezamový olej dle potřeby, sůl dle chuti, sojovka (Kikkoman) 1 lžíce, rýžové víno 1 lžička, prolisovaný česnek 1 stroužek, sezamový olej 1 lžíce, čerstvě mletý černý pepř dle chuti, sojovka (Kikkoman) 4 lžíce, tekutý med 1 lžíce, sezamový olej 1 lžíce, černý pepř dle chuti, vejce 3 ks, sezamová semínka dle chuti

Příprava

Japchae je jednoduché korejské jídlo. Naschvál píšu jednoduché, protože se tak možná na první pohled nezná. Ale připravte si všechno podle receptu do mističek a půjde to jako po másle.

Nudle Hosaku ze sladkých brabor jsem koupila v Sapě.

Originální Japchae je přímo z nich. Pokud je nemůžete sehnat, jsou podobné skleněným tenkým nudlím :)

Hovězí maso musí být vhodné na rychlou přípravu. Většinou je problém koupit tak malé množství vyzrálého masa, nejvíc se mi na tyhle případy osvědčilo koupit jeden balený vakuovaný steak (myslím, že teď už je seženete skoro v každém supermarketu, určitě je má Lidl i Billa:).

Připravte si obě dvě marinády smícháním všech ingrediencí.

Hovězí maso nakrájejte na nudličky a smíchejte ho s marinádou na maso. Nechte 30 minut marinovat. 

Houby nakrájejte na plátky, přidejte 2 lžíce marinády na nudle a houby. Promíchejte a dejte stranou. 

Vroucí vodou spařte na cedníku špenát. Dejte do misky, přidejte prolisovaný česnek, olej a špetku soli a promíchejte. 

Nudle uvařte podle návodu na obalu. 

Vařené nudle sceďte a dejte do misky. Smíchejte je se zbytkem marinády na nudle a houby. 

Na pánvi opečte postupně každý druh zeleniny zvlášť. Cibuli na nudličky, papriku na tenké proužky, mrkev na julienne a houby na plátky. Podle potřeby při opékání použijte olej, ale jen minimální nutné množství, aby zelenina nebyla moc mastná. Opečenou zeleninu nechte v misce stranou. 

Prošlehejte vejce a na pánvi upečte omeletu. Přendejte na prkýnko a pokrájejte na nudličky. 

Hovězí maso osušte na papírové utěrce. Na pánev kápněte trochu oleje a zprudka ho opečte (stačí 2 - 3 minuty). 

Do pánve přidejte nudle a promíchejte a krátce orestujte společně s masem. Nakonec přidejte všechnu opečenou zeleninu a vejce na nudličky, promíchejte. 

Na talíři posypte sezamovými semínky. 

2019-06-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyostatní
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI