Jehněčí kebab na grilu, pečené brambory a česnekový dip zpět

Ingredience:
mleté jehněčí maso1/2 kghovězí mleté maso1/2 kgmletý koriandr1/2 lžičky
římský kmín1/2 lžičkyčervená cibule1 ksčesnek3 stroužky
čerstvá pažitka hrstsůl dle chutibílý pepř dle chuti
Dip:
zakysaná smetana1 kelímekčerstvá pažitka1 lžícekopr1 lžíce
česnek1 stroužeksůl dle chuti
mleté jehněčí maso 1/2 kg, hovězí mleté maso 1/2 kg, mletý koriandr 1/2 lžičky, římský kmín 1/2 lžičky, červená cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, čerstvá pažitka hrst, sůl dle chuti, bílý pepř dle chuti, zakysaná smetana 1 kelímek, čerstvá pažitka 1 lžíce, kopr 1 lžíce, česnek 1 stroužek, sůl dle chuti

Příprava

Kebab na špejli už jsem plánovala nějakou dobu, takže když jsme si přivezli z ovčí farmy mleté jehněčí, bylo rozhodnuto. Trochu nás to katapultovalo do parného léta a období zahradních grilovaček.

Mleté maso promícháme s kořením, nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a osolíme, opepříme podle chuti. Masovou směs pořádně propracujeme rukama, aby se koření dostalo všude. Necháme chvíli rozležet v chladu a mezitím si můžeme připravit přílohu nebo dip. Na připravené špejle rukama uplácáme válečky masa a dáme na rozpálený gril nebo pánev s nepřilnavým dnem. Maso je samo o sobě dost tučné, takže není potřeba přidávat nic dalšího. Grilujeme z obou stran pár minut dozlatova. Podáváme jen tak s dipem nebo pečeným bramborem, grilovanou zeleninou, apod.

2016-03-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI