Jelení guláš zpět

Ingredience:
jelení maso z plececca 600 gčervené víno300 mlcibule2 ks
česnek3 stroužkysádlo2 lžícemletý pepř dle chuti
sůl dle chutidrcený kmín dle chutisušený tymián1/2 lžičky
majoránka1 lžičkaprotlak1 lžícemletá sladká paprika1 lžíce
jalovec4 kuličkybobkový list2 kssušená drcená feferonka1/4 lžičky
brusinková zavařenina1 lžícevodacca 1 lhladká mouka2 lžíce
jelení maso z plece cca 600 g, červené víno 300 ml, cibule 2 ks, česnek 3 stroužky, sádlo 2 lžíce, mletý pepř dle chuti, sůl dle chuti, drcený kmín dle chuti, sušený tymián 1/2 lžičky, majoránka 1 lžička, protlak 1 lžíce, mletá sladká paprika 1 lžíce, jalovec 4 kuličky, bobkový list 2 ks, sušená drcená feferonka 1/4 lžičky, brusinková zavařenina 1 lžíce, voda cca 1 l, hladká mouka 2 lžíce

Příprava

Guláš nikdy nezklame a je to poměrně oblíbené jídlo, navíc guláše zvěřinové jsou naprostá lahůdka.

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, maso a zprudka opečeme. Pak přidáme mletou papriku a ostatní koření a chvilku za stálého míchání restujeme. Ale pozor, aby se paprika nepřichytla a nezhořkla. Přidáme protlak a podlijeme vínem. Vaříme bez pokličky, aby se odpařil alkohol. Pak podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a vaříme doměkka. Přidáme zavařeninu a zalijeme moukou rozkvedlanou v trošce vody. Na mírném ohni provaříme. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

2018-11-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI