Jelení zeleninový guláš z pomalého hrnce zpět

Ingredience:
jelení kostky na guláš500 gmrkev2 ksrajčata1 konzerva
řapíkatý celer1 stnekvelká cibule1 ksčesnek2 stroužky
brusinková zavařenina3 lžícečervené víno2 dcljalovec5 kuliček
nové koření3 kuličkybobkový list2 ksmletá uzená paprika1 lžička
sádlo nebo ghí2 lžícevývar nebo voda dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chuti
jelení kostky na guláš 500 g, mrkev 2 ks, rajčata 1 konzerva, řapíkatý celer 1 stnek, velká cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, brusinková zavařenina 3 lžíce, červené víno 2 dcl, jalovec 5 kuliček, nové koření 3 kuličky, bobkový list 2 ks, mletá uzená paprika 1 lžička, sádlo nebo ghí 2 lžíce, vývar nebo voda dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Tak tahle zvěř se u nás doma ještě nikdy nevyskytla. Poprvé jsem zkusila objednat z farmářských bedýnek a byla to výtečná a vítaná změna. Z pomalého hrnce se masíčko jen rozsýpá.

Na sádle nebo ghí osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, přidáme na kostky nakrájené, osolené maso a zprudka restujeme, aby se zatáhlo. Zalijeme vínem a pár minut povaříme, aby se odpařil alkohol. Vše přelijeme do pomalého hrnce, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, koření a brusinky. Zalijeme vývarem nebo vodou, jen tak, aby byl obsah ponořený. Osolíme, opepříme a zapneme na nejnižší stupeň. Necháme pomalit asi 7 hodin. Poté vyndáme kuličky jalovce, nového koření a bobkový list. Také vybereme maso a zbytek rozmixujeme na omáčku. Vrátíme maso a podáváme s houskovým knedlíkem.

2016-04-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI