Kachní prsíčka s medovo-tymiánovou omáčkou zpět

Ingredience:
kachní prsa s kůží2 ksbílé víno50 mlmed2 lžíce
tymián1 lžičkapesto z medvědího česneku1 lžičkacitronová šťáva1 lžička
škrob na zahuštění1/2 lžičkysůl dle chutipepř dle chuti
kachní prsa s kůží 2 ks, bílé víno 50 ml, med 2 lžíce, tymián 1 lžička, pesto z medvědího česneku 1 lžička, citronová šťáva 1 lžička, škrob na zahuštění 1/2 lžičky, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Na Velikonoční pondělí to chtělo něco speciálního, svátečního a jarního, takže jsem se rozhodla poprvé připravit kachní prsa. Červené víno ve spojení s kachnou je už takový evergreen, tak jsem schválně zkusila bílé a byla to také výborná kombinace.

Kachní prsa očistíme a kůži na několika místech nařežeme, aby se maso lépe propékalo. Z obou stran osolíme a opepříme bílým pepřem. Na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem dáme nasucho opékat prsa, kůží dolů. Kachna pustí vlastní šťávu, takže není nutné přidávat další tuk. Opékáme asi 5 minut, až začne kůže zlátnout. Poté obrátíme, přiklopíme poklicí a pečeme ještě dalších asi 5 minut (nebo méně, podle toho, jak máme rádi propečené). Mezitím si smícháme všechny ingredience na omáčku. Opečená prsa vyndáme a uzavřeme do vzduchotěsné nádoby, kde necháme odpočinout. Z pánve slijeme přebytečný tuk, pokud je ho příliš a nalijeme omáčkovou směs. Povaříme pár minut, aby se odpařil alkohol, a zahustíme trochou škrobu. Ještě trochu provaříme a můžeme podávat. Prsíčka nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme například se šťouchaným bramborem, pečeným bramborem nebo kaší. Dobrou sváteční chuť!

2016-03-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI