Kachní prsíčka s pomerančovým rozvarem zpět

Ingredience:
kachní prsa2 kspomeranč3 kstymián pár snítek
sůl špetkapepř špetkapomerančová marmeláda trocha
cukr špetkacitronová šťáva dle chuti
kachní prsa 2 ks, pomeranč 3 ks, tymián pár snítek, sůl špetka, pepř špetka, pomerančová marmeláda trocha, cukr špetka, citronová šťáva dle chuti

Příprava

Chuť masa a ovoce mě vždy lákala a kachna a pomeranče to dohromady jde :)

Kachní prsíčka si očistíme a kůži nařežeme. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zprudka opečeme kůží dolů. Přendáme do pekáčku a v troubě dopečeme cca 15 minut. 
Do pánve, kde se opékala prsíčka, nalijeme pomerančovou šťávu, osolíme, přidáme cukr, pomerančovou marmeládu nebo med a svaříme cca na polovinu. 
Nakonec lehce zakápneme citronovou šťávou, přidáme pár koleček pomeranče a pomerančovou kůru necháme prohřát.
Upečená prsíčka cca na 10 minut zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Pak krájíme šikmo na plátky a na talíři přelíváme pomerančovým rozvarem a zdobíme plátkem pomeranče.

Jako příloha jsou nejlepší americké brambory, hranolky, ale byla by dobrá i rýže.

2014-01-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI