Kančí guláš na povidlech zpět

Ingredience:
kančí maso1000 gcibule1000 gpovidla200 g
hovězí vývar1000 mlsůl dle chutipepř dle chuti
bobkový list dle chutijalovec dle chutirozmarýn dle chuti
listová petržel dle chuti
kančí maso 1000 g, cibule 1000 g, povidla 200 g, hovězí vývar 1000 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bobkový list dle chuti, jalovec dle chuti, rozmarýn dle chuti, listová petržel dle chuti

Příprava

Je mnoho způsobů jak udělat dobrý guláš. Obvykle, když vařím pro sebe, dělám si pikantní základ, aby mělo jídlo pořádný říz. Dnes jsem však použil jednu z mých oblíbených variant, a sice snoubení zvěřiny se sladkými chutěmi. Zvolil jsem povidla, která výborně doplňují chuť divokého masa.

V hrnci jsem orestoval cibulku tak, aby měla co nejtmavší barvu. Přidal jsem na kostky nakrájené maso a restoval tak dlouho, dokud nepustilo trochu vody. Počkal jsem, až se voda odpaří a přidal povidla. Vše jsem důkladně promíchal a zalil vývarem. Pak už stačí jen přidat sůl, pepř, bobkový list, jalovec a rozmarýn a vařit tak dlouho, dokud maso není hezky měkké.

Na ozdobu jsem si orestoval cibulku a posypal petrželkou. Doporučená příloha je chléb.

2016-04-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI