Karbanátky s cuketou zpět

Ingredience:
mleté maso mix500 gcuketa bez jadřinců300 gjemné vločky2 lžíce
malá cibule1 ksčesnek1-2 stroužkykoření baby grill1 špetka
kmín1 špetkasůl1 špetkapepř1 špetka
mleté maso mix 500 g, cuketa bez jadřinců 300 g, jemné vločky 2 lžíce, malá cibule 1 ks, česnek 1-2 stroužky, koření baby grill 1 špetka, kmín 1 špetka, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka

Příprava

Lepší karbanátky jsem nejedla a to se teda nechci nějak chválit. Ale potom, co jsem vyzkoušela bramboráky z cukety, říkala jsem si, že by i karbanátky by mohly získat šťavnatost a zároveň křehkost. Smažila jsem je na směsi sádla, přepuštěného másla a oleje. Jednou jsem v nějakém televizním pořadu o vaření zaslechla, že je to roky ověřená krajová vychytávka. A jídlo smažené v tomto triu má nezapomenutelnou chuť a je to vážně tak, takže kdo nezná, určitě to vyzkoušejte. 

V první řadě si nastrouhejte cuketu na jemném struhadle. Za mě to teda dělá robot.
Cuketu posolte a nahrňte jí na stranu misky. Postavte šikmo a nechte jí takzvaně vypotit, aby pustila šťávu. Tu pak slijte, třeba do polévky.
K cuketě přidejte maso, najemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, koření a vločky. Ty ještě promnu mezi prsty, aby byly ještě jemnější.
Vše pěkně rukou smíchejte a nechte cca 15 minut odpočinout, aby se vločky napily.
Ze vzniklé směsi vytvořte karbanátky o stejné velikosti.
Buď je můžete osmažit na pánvi nebo péct v troubě na pečícím papíře, při zhruba 200°C dozlatova, čímž budou mnohem zdravější.
Servírujte je s brambory na loupačku nebo bramborovou kaší a okurkovým nebo rajčatovým salátem.

Dobrou chuť!
2017-09-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI