Knedlíky s vajíčkem a slaninou zpět

Ingredience:
menší houskový knedllík1/2 ksmenší cibule1 ksmáslo2 lžíce
slanina nebo uzenina kousekvejce4 kssůl dle chuti
pepř dle chutipetrželka nebo pažitka dle chutinastrouhaný sýr Gouda dle chuti
menší houskový knedllík 1/2 ks, menší cibule 1 ks, máslo 2 lžíce, slanina nebo uzenina kousek, vejce 4 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, petrželka nebo pažitka dle chuti, nastrouhaný sýr Gouda dle chuti

Příprava

Když si jeden den vyhodíte z kopejtka s tatarákem ze svíčkový, ten další se zase uskromníte. Věřte mi, že knedlíky s vajíčkem na stole, nemusej nutně způsobit obrácení očí v sloup všech členů domácnosti. Udělejte je prostě trochu líp!

Na másle začneme restovat cibulku spolu s nakrájenou slaninou. Když cibule zesklovatí, přihodíme na malý kostičky nakrájenej knedlík a restujeme do zlatova. Knedlík krásně chytne vůni a chuť másla! No a je skoro po vaření. Stačí už jen vyklepnout vejce, který s knedlíkama zarestujeme, ale jen krátce, aby to nebylo suchý jak cesta, rozumíš. Sůl, pepř a podáváme je nejlíp s trochou strouhanýho sýru, pažitkou a kyselou okurkou.

2017-01-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI