Kološvárské zelí zpět

Ingredience:
mleté vepřové maso500 gpikantní klobása100 gkysané zelí600 g
cibule2 ksrýže100 gmletá červená paprika1 lžička
sůl dle chutipepř dle chutizakysaná smetana200 g
olej dle potřeby
mleté vepřové maso 500 g, pikantní klobása 100 g, kysané zelí 600 g, cibule 2 ks, rýže 100 g, mletá červená paprika 1 lžička, sůl dle chuti, pepř dle chuti, zakysaná smetana 200 g, olej dle potřeby

Příprava

Tohle jídlo znám od taťky. Na první pohled je to divočina a ten druhej taky. Ale zvlášť teď, když máme spoustu  vlastního zelí, vítám každý zelný recept.

V pánvi rozpalte lžíci oleje a přidejte jemně pokrájenou jednu cibuli. Když začne zlátnout, přidejte maso a společně opečte. Přidejte papriku, pepř a osolte. 

Ve druhé pánvi na lžíci oleje opečte dozlatova druhou cibuli. Přidejte zelí, které předem můžete trochu pokrájet a vařenou rýži. Promíchejte.

Na dno pekáčku dejte polovinu zelí s rýží. Další vrstvu maso, na ni klobásky pokrájená na tenká kolečka a na to zase zelí s rýží. Uhlaďte, potřete zakysanou smetanou a pečte na 180°C 30 minut.

2018-02-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI