Koprovka zpět

Ingredience:
máslo40 gmouka2 vrchovaté lžícehovězí vývar500 ml
smetana200 mlsvazek čerstvého kopru100 gcukr2 lžičky
sůl dle chutišťáva z citronu dle chuti
K podávání:
vejce dle chutinové brambory dle chuti
máslo 40 g, mouka 2 vrchovaté lžíce, hovězí vývar 500 ml, smetana 200 ml, svazek čerstvého kopru 100 g, cukr 2 lžičky, sůl dle chuti, šťáva z citronu dle chuti, vejce dle chuti, nové brambory dle chuti

Příprava

Po dlouhé době jsem se vrhla na přípravu takové české klasiky, na které vyrůstal snad každý z nás. Tedy krom mého muže. Tomu jí nikdo nevařil a o to více jí miluje dnes.

Ano, můj manžel jeden z mála, kterému základní škola nezprotivila koprovku. Stále si ji vyžaduje, a když mu jí připravím, tak je v sedmém nebi.

Ale co si budeme povídat, nic zdravého to zrovna není. Je to plné jíšky, smetany, cukru, ale je to táááák dobrý. Takže jednou za čas, proč ne.

Jak jí máte vlastně nejraději vy? Někdo jí miluje s hovězím knedlíkem, já zase s vajíčkem a novými bramborami. A přesně tak jsem jí připravila dnes pro vás.

Nejprve si dáme vařit brambory. Nové brambory vaříme ve slupce.

Do kastrůlku vložíme máslo a necháme ho rozpustit na středním plameni.

Zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku.

Jíšku začneme pomalu zalévat vývare a musíme jí u toho metličkou rozmíchávat.

Dáme si vařit vajíčka. Vložíme je do studené vody a od bodu varu je vaříme 10 minut.

Vrátíme se k omáčce. Do kastrůlku začneme pomalu přimíchávat smetanu a opět rozmícháváme metličkou.

Téměř nakonec přidáme na jemno pokrájený kopr.

Zakápneme citronem. Ale s ním opatrně, ať omáčka není moc kyselá.

Přidáme cukr. A osolíme a opepříme.

Nové brambory a vajíčko si oloupeme a můžeme podávat.

2018-10-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI