Koriandrové koule

zpět
Koriandrové koule
Ingredience:
mleté maso1 kgsůl1 lžícecukr1 lžíce
voda200 mlvejce2 ksstrouhanka5 lžic
větší cibule1 ksčesnek2 stroužkysladká paprika dle chuti
čerstvý koriandr dle chutiolej dle potřebypepř dle chuti
Česnekový dip:
bílý jogurt nebo zakysaná smetana dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
česnek dle chuti
mleté maso 1 kg, sůl 1 lžíce, cukr 1 lžíce, voda 200 ml, vejce 2 ks, strouhanka 5 lžic, větší cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, sladká paprika dle chuti, čerstvý koriandr dle chuti, olej dle potřeby, pepř dle chuti, bílý jogurt nebo zakysaná smetana dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, česnek dle chuti

Příprava

Mám pro vás tip na bezva rychlou véču. Věřte, že mleté maso v kombinaci s čerstvým koriandrem a česnekem stojí za to.

Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.

Druhý den přidáme do masa vajíčka, strouhanku, na jemno nakrájenou cibuli, 2 utřené stroužky česneku, opepříme, dáme trochu sladké papriky a nasekaný čerstvý koriandr. Celou směs pořádně promícháme. 

Lžičkou nabereme vždy stejné množství směsi a děláme z ní kuličky, které ještě obalíme ve strouhance a dáváme na plech potřený olejem. Pečeme asi 25 minut v troubě na 200°C.

K masovým kuličkám si můžeme udělat česnekový dip z bílého jogurtu nebo ze zakysané smetany.

2017-03-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI