Kosmatice v kefírovo bylinkovém těstíčku zpět

Ingredience:
plnější husté květy černého bezu9 kskefír300 mlhladká mouka140 g
nadrobno nasekaný libeček4 lžícesušený medvědí česnek2 lžíceprášek do pečiva1 lžička
sůl1/2 slžičkytuk na smažení
plnější husté květy černého bezu 9 ks, kefír 300 ml, hladká mouka 140 g, nadrobno nasekaný libeček 4 lžíce, sušený medvědí česnek 2 lžíce, prášek do pečiva 1 lžička, sůl 1/2 slžičky, tuk na smažení

Příprava

Nastává čas kvetoucího černého bezu. Pojďte ochutnat smažené květy kosmatice ve slaném těstíčku.

Květy opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Pokud provedeme sběr v čistém prostředí, tak květy pouze oklepeme od případných broučků ap.
Z kefíru a mouky umícháme hustější těstíčko, asi jako na palačinky, přidáme nakrájený libeček, medvědí česnek a sůl.
Znova pořádně promícháme a necháme alespoň 10minut odpočinout. Do odpočatého těstíčka vmícháme kypřící prášek do pečiva.
Poté každý kus květu zamáčkneme jakoby mírně do špetky a důkladně obalíme v těstíčku. Pokládáme do vyšší vrstvy rozehřátého tuku a velice pozvolna, aby se těstíčko dobře propeklo i uvnitř květů smažíme cca 7minut do zlatavé barvy.
Nůžkami odstřihneme zbytky přečnívajících stopek, květy otočíme na druhou stranu a opět pozvolna na slabém plameni smažíme dalších cca 7minut.
Po usmažení klademe na ubrousek, nebo papírovou utěrku a necháme vsáknout přebytečný tuk.
Podáváme se zeleninovou přílohou.
Můžeme dle své chuti přelít dipem, který máme rádi, nebo můžeme také podávat jako hlavní chod s bramborovou kaší.

2016-05-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI